2017-12-04

FIMA tapo naujos kartos debesijos sprendimų lyderės NUTANIX partnere

Atgal į naujienų sąrašą

FIMA pradėjo bendradarbiauti su amerikiečių kompanija NUTANIX, teikiančia integruotus serverių ir saugyklų sprendimus. NUTANIX – tai naujos kartos hiperkonverguotos infrastruktūros sprendimų pionierė ir lyderė pasaulyje. Kompanijos kuriama programinė įranga į vieną sistemą susieja atskiras skaičiavimo, saugyklų ir virtualizacijos funkcijas, supaprastindama duomenų centrų administravimą ir valdymą, užtikrindama didesnį našumą ir duomenų saugumą.

Vizionieriški NUTANIX sprendimai duomenų centrų valdymą ir plėtrą padaro gerokai paprastesnę ir efektyvesnę nei bet kada iki šiol. Tai labai lankstūs sprendimai, radikaliai supaprastinantys sistemų vystymą ir padedantys taupyti kaštus - įmonė gali pasirinkti šios dienos poreikius atitinkančius pajėgumus, o prireikus vėliau juos lengvai plėsti. Tai aktualu tiek smulkiems ir vidutiniams verslams, nusprendusiems nuosavus serverius ir duomenų saugyklas migruoti į debesiją, tiek didelėms kompanijoms, kurių poreikiai nuolat kinta ir kurioms ypač svarbus verslo efektyvumas.

Lyginant su tradicinėmis duomenų saugyklomis, NUTANIX sprendimai reikalauja keliskart mažiau fizinės vietos ir naudoja mažiau energijos, yra gerokai greičiau įrengiami. JAV kompanijos diegiamos sistemos informaciją apdoroja ir saugo ten, kur ji sukuriama, tokiu būdu užtikrindama žymiai didesnį sistemos našumą ir greitaveiką. Be to, NUTANIX programinė įranga automatiškai diegia reikiamus saugumo atnaujinimus, aptinka ir taiso klaidas, daro atsargines duomenų kopijas, o išteklių rezervavimo galimybė leidžia tiksliau planuoti veiklą. Sistemos priežiūra itin paprasta ir nereikalauja aukštos kvalifikacijos administratorių: organizacija visą savo laiką ir žinias gali skirti savo paslaugoms vystyti ir pagrindinei veiklai plėsti.

2009 m. JAV įkurta NUTANIX šiandien aptarnauja per 7 tūkst. klientų daugiau kaip 90-yje pasaulio šalių. Tarp NUTANIX klientų yra tokios organizacijos kaip „Amazon“, AT&T, JAV Gynybos departamentas, Nasdaq, Panasonic, PWC, Subaru, Swedbank, Toyota, Yahoo ir kt. IT ekspertai pabrėžia, kad bendrovės siūlomi sprendimai itin patrauklūs ne tik gigantams, bet ir sparčiai augančioms vidutinėms įmonėms, dar tik kuriančioms savo infrastruktūrą ir siekiančioms taupyti išteklius.