2016-02-03

Klaipėdos dramos teatre – modernios technologijos

Atgal į naujienų sąrašą

Po rekonstrukcijos atidarytame Klaipėdos dramos teatre patogiau jaučiasi ne tik žiūrovai, bet ir aktoriai, o patį pastatą valdyti ir prižiūrėti tapo kur kas paprasčiau.

Viename moderniausių teatrų Lietuvoje intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė FIMA įdiegė šiuolaikiškas priešgaisrinės signalizacijos ir evakuacijos, pastato valdymo ir automatizacijos, apsaugos, vaizdo stebėjimo ir perdavimo sistemas.

Teatre įrengtos vaizdo kameros, stebinčios vaizdą žiūrovų salėje ir scenoje. Tuo pačiu grimo kambariuose įrengti ekranai, į kuriuos transliuojamas vaizdas iš salės, tad aktoriai, ruošdamiesi savo vaidmeniui, gali stebėti, kas vyksta scenoje.

FIMA pastate iš viso sumontavo 42 vaizdo stebėjimo kameras, daugiau nei 400 priešgaisrinės signalizacijos jutiklių, per 350 apsaugos sistemos jutiklių, 60 garsiakalbių per kuriuos pranešama apie pavojų ir evakuaciją.

Teatre taip pat įrengta speciali patalpa, kurioje sumontuoti monitoriai ir valdymo sąsaja. Iš šios patalpos galima stebėti, kaip veikia visos pastato inžinerinės sistemos, keisti jų parametrus. Pastato valdytojams nebereikia eiti į technines patalpas įvertinti įrenginių būklės. Visa informacija pateikiama vienoje vietoje. Be to, įrenginiai veikia automatiniu režimu, o tai padeda taupyti energiją.