2015-12-22

Latvijos geležinkeliai modernizavo duomenų perdavimo tinklą

Atgal į naujienų sąrašą

Latvijos geležinkelių bendrovė įsirengė moderniausią duomenų perdavimo tinklą šalyje. Tai buvo didžiausia informacinių sistemų modernizavimo projektas „Latvijas dzelzceļš“ istorijoje. Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo ir SIA FIMA.

Modernizuotas duomenų perdavimo tinklas labai svarbus siekiant užtikrinti traukinių eismo saugumą ir efektyvumą. Šiuolaikiniai balso ir technologinio ryšio sprendimai leis sumažinti gedimų ir prastovų.

„Tai buvo sudėtingas projektas, o jam įgyvendinti skirtas laikas – pusantrų metų – tikras iššūkis. Tačiau su kompetentingais partneriais projektą įgyvendinome pagal visus reikalavimus“, – apie projektą pasakojo SIA „FIMA“ valdybos pirmininkas Jānis Vilmanis. Projektą įgyvendino SMN, Belam ir FIMA konsorciumas.

FIMA atliko darbus 182 „Latvijas dzelzceļš“ infrastruktūros objektuose. Vadovaujantis projektu, buvo nutiestas optinis kabelis, įrengta telekomunikacijų įranga, sukurtas naujų duomenų perdavimo tinklas ir įrengtos modernios garsiakalbių sistemos Liepojos ir Ventspilio stotyse.