2014-04-14

„Vičiūnų“ įmonių grupės gamyklose – moderni darbų proceso kontrolė ir apsauga

Atgal į naujienų sąrašą

Intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė FIMA dviejose įmonių grupei „Vičiūnai“ priklausančiose gamyklose baigė diegti vaizdo stebėjimo bei įeigos kontrolės sistemas. Atnaujintoje „Vičiūnai ir partneriai“ bei naujai pastatytoje „Baltic foods partners“ gamykloje šios sistemos padės užtikrinti efektyvesnį higienos normų laikymąsi ir saugumą.

„Dirbdami su maisto produktais ir siekdami vartotojams pateikti aukščiausios kokybės gaminius, visuose maisto žaliavų perdirbimo etapuose skiriame ypatingą dėmesį higienai, maisto saugos standartams ir griežtoms vidaus taisyklėms. Naujosios vaizdo stebėjimo ir įeigos kontrolės sistemos leidžia efektyviau ir patogiau stebėti bei kontroliuoti intensyvų darbų procesą ir užtikrinti mūsų produkcijos kokybę“, - sako UAB „Vičiūnai ir partneriai“ direktorius Mindaugas Pocius.

„Vičiūnai ir partneriai“ gamykloje perdirbama lašiša, naujai pastatytoje „Baltic foods partners“ – kitos žuvys. Šiuo metu abiejose gamyklose dirba apie 700 darbuotojų. Sparčiai auga ir „Vičiūnų“ grupei priklausančių įmonių gamybos apimtys. M. Pociaus teigimu, gamyklose įrengta įeigos kontrolės sistema padeda efektyviau reguliuoti žmonių srautus, IP (interneto protokolo) pagrindu veikianti vaizdo stebėjimo sistema, kurią sudaro 50 vaizdo kamerų, vienu metu leidžia stebėti - gamybos procesus bei laiku pastebėti ir pašalinti klaidas, atsiradusias dėl žmogiškojo faktoriaus ar išorės poveikio.

„Prieigą prie sistemos turi skirtingi skyriai. Kamerų fiksuojamą vaizdą stebintys kokybės skyriaus specialistai tikrina, ar laikomasi maisto saugos standartų, higienos normų; gamybos specialistai analizuoja darbuotojų darbo efektyvumą – vertina, kiek darbuotojai praleidžia laiko atskiruose gamybos etapuose, ieško proceso optimizavimo galimybių ir pan. Darbo saugos specialistai stebi, kaip laikomasi saugos reikalavimų ir vidaus taisyklių. Taip pat, esant poreikiui, galime nesunkiai pateikti išsamią darbų proceso ir saugos ataskaitą“, - sako „Vičiūnai ir partneriai“ direktorius. Jo teigimu, sistema praverčia ir darbuotojų mokymams – kartu su jais peržiūrima ir analizuojama vaizdo medžiaga, ieškoma sprendimų sumažinti klaidoms ateityje.

 „Atsižvelgdami į įmonės veiklos specifiką ir gamybinių patalpų poreikius, pasiūlėme optimalų kompleksinį sprendimą. Gamyklose įdiegėme modernią techninę įrangą ir specializuotą, lietuvių sukurtą bei „Vičiūnų“ poreikiams adaptuotą programinę įrangą, skirtą saugos sistemų valdymui“, - sako FIMA Klaipėdos regiono direktorius Algirdas Grincevičius.