2014-12-16

Naujame TEO duomenų centre pažangius sprendimus diegs FIMA

Atgal į naujienų sąrašą

Informacinių technologijų ir telekomunikacijų bendrovė TEO kitąmet Vilniuje planuoja atidaryti naują modernų duomenų centrą. Duomenų centras statomas griežtai laikantis aukšto patikimumo lygio „Tier III“ reikalavimų ir bus sertifikuojamas „Uptime Institute“. FIMA tapo projekto, į kurį planuojama investuoti 10 mln. litų, generaliniu rangovu.

„IT – prioritetinė TEO veiklos sritis, todėl nuolat investuojame į naujausias technologijas ir stipriname poziciją rinkoje. Savo duomenų centruose mes teikiame ne tik IT infrastruktūros prieglobos paslaugas, bet ir įvairias IT valdymo paslaugas bei saugumo sprendimus. Bendraudami su verslo klientais pastebėjome, kad sparčiai auga ir duomenų centrų paslaugų, ir paslaugų perkamų iš išorinių IT bendrovių paklausa. Tai rodo, kad pasaulinės tendencijos įsigyti IT kaip paslaugą vis labiau įsitvirtina ir Lietuvoje“, – teigia TEO Verslo klientų padalinio vadovas Aleksandras Samuchovas.

Statomame duomenų centre bus 106 serverių stovai, numatoma jo IT galia – 500 kW. Serveriai bus aušinami ypač efektyviai energiją naudojančia „KyotoCooling“ šaldymo sistema.

„Naujajame duomenų centre įdiegta Lietuvos klimatui tinkama „KyotoCooling“ aušinimo sistema 85 proc. viso laiko serveriams aušinti naudos lauko oro temperatūrą. „Teo“ bus pirmoji bendrovė Europoje ir trečia pasaulyje, kuri turės įdiegtą „KyotoCooling“ aušinimo sistemą ir  „Tier III“ sertifikatą. Taip pat naujajame duomenų centre veiks ir ekologiška „Novec 1230“ gesinimo sistema“, – sako intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovės FIMA Duomenų perdavimo ir DC sprendimų departamento direktorius Valdas Vrubliauskas.

Naujasis duomenų centras išsiskirs itin aukštu energiniu efektyvumu – jo koeficientas (angl. PUE) bus 1,25. Kuo šis skaičius arčiau vieneto, tuo duomenų centras energiškai efektyvesnis, o jo klientų išlaidos elektros energijai – mažesnės.

Palyginti su daugeliu dabar veikiančių duomenų centrų, visu pajėgumu dirbančio naujojo duomenų centro efektyvumas per metus leis sutaupyti iki 1,5 mln. kWh elektros.