2014-07-14

FIMA modernizuoja Muitinės departamento numerių atpažinimo sistemą

Atgal į naujienų sąrašą

FIMA pasirašė sutartį su Muitinės departamentu prie LR Finansų ministerijos dėl Transporto priemonių valstybinių numerių ir konteinerių kodų atpažinimo sistemos (NAS) modernizavimo darbų.

Projekto metu bendrovė įdiegs ir su esama NAS integruos autonominius numerių atpažinimo postus trijuose sienos kirtimo punktuose, išplės NAS  Klaipėdos jūrų uosto poste.

Su NAS integruota numerių atpažinimo programinė įranga bus įdiegta ir Muitinės transporto priemonėse. Tai muitinės darbuotojams padės efektyviau stebėti transporto priemones bei operatyviau reaguoti į pranešimus. Įranga bus įdiegta viso 13-oje Muitinės automobilių.

FIMA parinktos itin aukštos kokybės vaizdo kameros filmuos tiek priekinius, tiek galinius transporto priemonių valstybinio numerio ženklus. Numerius nuskaitys su vaizdo kameromis susieta ISS programa. NAS užtikrins net 95 proc. nuskaitymo efektyvumą – bus nuskaitomi net ir  maksimalų leistiną greitį stebimuose eismo ruožuose viršijančių transporto priemonių numeriai.

FIMA įdiegta programinė įranga sutikrins nuskaitytus numerius su įtartinų numerių sąrašu. Radus įtartiną numerį, programa automatiškai siųs pranešimą Muitinės pareigūnams. Įmonės įdiegta sistema užtikrins efektyvų visų pravažiuojančių transporto priemonių numerių nustatymą.

Lietuvos ES išorės sausumos siena siekia net 1070 km ir sudaro 60 proc. viso šalies sienos ilgio. Jos apsauga – viena strateginių šalies politikos krypčių. Projektas padės užtikrinti kertančių valstybės sieną transporto priemonių bei konteinerių kontrolę, kovoti su nusikalstamumu ir sukčiavimu, kuomet kenkiama Europos Sąjungos (ES) interesams – nelegalia migracija, kontrabanda ir kt.

NAS užtikrins saugų ir efektyvų krovinių gabenimą prie išorės ES sienų ir visoje Lietuvos muitų teritorijoje, pasinaudojant pažangių informacinių sistemų galimybėmis.

Projekto metu FIMA specialistai taip pat surengs darbo su modernizuota sistema mokymus Muitinės departamento darbuotojams Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.