2013-10-02

Kataro investiciniame projekte Minske inžinerines sistemas diegs “Fima“

Atgal į naujienų sąrašą

Bendrovės „Fima“ dukterinė įmonė Baltarusijoje diegs inžinerines sistemas viename didžiausių sporto ir poilsio kompleksų, šiuo metu statomų Minske. Komplekso statybas miesto centrinėje dalyje finansuoja Kataro investicinis fondas.

Moderniame, daugiau negu 64 tūkst. kvadratinių metrų ploto užimančiame komplekse po vienu stogu veiks 3 tūkst. vietų rankinio klubo „Dinamo Minsk“ valdoma universali sporto arena, teniso klubas ir septynaukštis penkių žvaigždučių „Marriott“ viešbutis su keturių aukštų antžemine automobilių stovėjimo aikštele.

„Pirmą kartą dalyvaujame tokios didelės apimties projekte Baltarusijoje. Įvertinus darbų apimtis šis projektas yra antras pagal dydį mūsų projektas, įgyvendinamas užsienio rinkose. Šiuo metu baigiame inžinerinių sistemų projektavimo darbus, o jų komplekse iš viso įdiegsime net 17“, – sako Vytautas Zinkevičius, bendrovės „Fima“ plėtros direktorius.

Sporto ir poilsio komplekse bus diegiamos įeigos kontrolės, vaizdo stebėjimo ir įgarsinimo sistemos, duomenų perdavimo tinklai, automobilių stovėjimo aikštelės valdymo sprendimai. Taip pat bus įrengta konferencijų centro darbui reikalinga įranga.

„Šis projektas išsiskiria ir tuo, kad dirbаme su didele tarptautine komanda, kurią sudarо specialistai ne tik iš Lietuvos ir Baltarusijos, bet ir iš Arabijos pusiasalio, Indijos, Jungtinės Karalystės. Turime ne tik prisitaikyti prie kitokios projektų valdymo kultūros, bet ir vadovautis itin aukštais darbų atlikimo normatyvais bei kokybės reikalavimais, kuriuos kelia Kataro investuotojai ir viešbučių „Marriott“ valdytojai. Neabejotinai, šio projekto metu įgyta tarptautinė projektų valdymo patirtis mums bus labai naudinga vykdant tolesnę geografinę plėtrą Baltijos šalių regione“, – sako V. Zinkevičius.

Minske statomo sporto ir poilsio komplekso rangos darbus įgyvendina Lietuvos ir Baltarusijos kapitalo bendrovė „Magnus Group“. Kompleksas bus vienas didžiausių tokios paskirties objektų regione. Jis taip pat išsiskirs ir savo architektūra – jo forma iš viršaus primins sklendžiančio sakalo siluetą.

Lietuvos elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė „Fima“ į Baltarusijos rinką įžengė 2010 metais, įsteigusi dukterinę įmonę „Fima BR“. Baltarusijoje bendrovė sėkmingai dalyvauja projektuose, kuriuose reikalinga kompleksinių inžinerinių sprendimų įgyvendinimo patirtis.