2013-04-17

Ką dirba inžinieriai šiuolaikinėse kompanijose

Atgal į naujienų sąrašą

Praeitą savaitę FIMA pakvietė KTU studentus į paskaitą „Ką dirba inžinieriai šiuolaikinėse kompanijose“. Susipažinti su FIMA iš arčiau ir išgirsti apie inžinerinio darbo perspektyvas panoro bene 100 studentų.

„Tokie susitikimai naudingi abiems pusėms. Studentai iš pirmų šaltinių išgirsta aktualiausią informaciją apie pasirinktos specialybės karjeros galimybes, inžinerinių sprendimų rinkos tendencijas ir kokių gebėjimų šiuo metu jai reikia. Mes, darbdaviai, savo ruožtu tokių susitikimų metu visuomet ieškome būsimų darbuotojų, kuriems būtų įdomu mūsų kompanijoje“, – sakė susitikime dalyvavęs „Fima“ plėtros direktorius Vytautas Zinkevičius.

V. Zinkevičius taip pat pabrėžė, kad inžinieriaus specialybė šiais laikais – ypač perspektyvi ir paklausi. „Šių dienų inžinieriaus darbas yra įdomus, intelektualus ir kūrybiškas. Pavyzdžiui, šiuo metu ieškome geležinkelių sistemų specialistų ir ragintume studentus pagalvoti apie šios specialybės pasirinkimą“.

Apie geležinkelių sistemų specialistų darbą pasakojo Geležinkelių sprendimų departamento direktorius Vaidas Venskus. Jis pristatė vieną iš neseniai įgyvendintų ambicingų projektų – 110 km geležinkelio ruožo Kaunas – Kybartai modernizavimą, inžinerinius iššūkius, kuriuos teko spręsti su šiuo projektu dirbusiems „Fima“ žmonėms.

Vaizdo reportažas - http://www.youtube.com/watch?v=v4GhIadGevo