2013-02-28

Inžinerinių mokslų studentams – „Fima“ galvosūkis

Atgal į naujienų sąrašą

Vasario 21 d. Kauno technologijos universitete vykusių techniškųjų mokslų studentų varžybų EBEC dalyviams teko gerokai palaužyti galvą sprendžiant „Fima“ specialistų parengtą originalią užduotį. Iš seno spausdintuvo komandoms teko sukonstruoti vėjo jėgainę.

Užduotį studentams pristatęs ir darbus vertinęs „Fima“ Sprendimų departamento direktorius Rokas Šlekys sako, kad, kaip ir kasmet, studentų pasiūlytos idėjos buvo labai drąsios.

„Užduočiai atlikti studentai turėjo viso labo keturias valandas, tačiau tai jų neišmušė iš vėžių. Visoms komandoms pavyko sukonstruoti veikiančias vėjo jėgaines, o kai kurios pasiūlė tokius sprendimus, kurių net užduotį rengę mūsų inžinieriai nebuvo numatę“, – įspūdžiais iš renginio dalijosi R. Šlekys.

Pasak R. Šlekio, sugalvoti originalią užduotį studentams buvo nemažas iššūkis ir patiems „Fima“ darbuotojams: „Varžyboms rengėmės ne mažiau rimtai nei patys studentai. „Fima“ darbuotojų komanda galvojo užduotį, surado būdą, kaip bus imituojamas vėjo šaltinis ir išmatuojama jėgainių gaminama įtampa, įrengė testavimo stendą“.

Studentų darbai buvo vertinami ne tik atsižvelgus į jų techninį sprendinį, bet taip pat ir dizaino originalumą, konstrukcijos patvarumą bei praktinį pritaikomumą.

Pagrindinį prizą – kelionę į Sankt Peterburgą, kuriame vyks EBEC regiono varžybų etapas, laimėjo dvi komandos –  InfoSA ir LMKJ^m.

EBEC (angl. European BEST Engineering Competition) varžybos yra tarptautinės, vienijančios visos Europos inžinerinių mokslų studentus ir rengiamos kasmet. Pirmą kartą jos buvo surengtos 2003 m., Lietuva dalyvauja nuo 2006 m. Atrankinės varžybos šiemet vyksta iš viso 83 Europos miestuose. Varžybose Kaune dalyvavo daugiau kaip 100 studentų.
„Fima“ inžinieriai iššūkį EBEC varžybų dalyviams meta nebe pirmi metai, kasmet sugalvodami vis naujų užduočių.

Žiūrėkite vaizdo reportažą tv.delfi.lt/video
Nuotraukas iš renginio galite pamatyti čia