2012-05-02

„Fimos“ remiamas „Robotų intelektas 2012“ – iššūkis Europos robotų kūrėjams

Atgal į naujienų sąrašą

„Robotų intelektas 2012“ – tai didžiausios intelektualių valdymo sistemų varžybos Baltijos šalyse, kurias organizuoja Kauno technologijų universiteto Studentų mokslinė draugija. Šiais metais renginio mecenatu tapusi „Fima“ prie jaunųjų protų iniciatyvos prisideda jau antrus metus iš eilės.

Remdama „Robotų intelektą 2012“ „Fima“ siekia ne tik prisidėti prie panašių iniciatyvų kūrimo, bet ir paskatinti jaunus kūrėjus toliau aktyviai domėtis bei taikyti intelektualiąsias technologijas.

„Robotų intelekto“ varžybos suburia technologijų entuziastus iš visos Europos, besidominčius elektronika, mechatronika, robotika bei dirbtiniu intelektu. Šių metų varžybų dalyviai specialiai parengtame kliūčių ruože rungsis dėl 9 tūkst. eurų vertės prizo. Dalyvių sukonstruoti autonomiškai veikiantys robotai 600 metrų trasoje turės surasti ir savo komandai atvežti 1 kg svorio „aukso maišą“, kuris simbolizuoja pagrindinį prizą. Gegužės 3 d. vyksiančioms varžyboms „Fima“ įsteigė specialų prizą: pagrindinėje trasoje bus paslėptas 500 eurų vertės „Fima“ maišelis.

Šiais metais „Robotų intelekte 2012“ varžysis net 16 autonominių mobilių robotų iš Lietuvos, Lenkijos ir Slovakijos. Be pagrindinės užduoties, varžybų dalyviai taip pat turės galimybę išbandyti savo kurtus robotus ir kitose rungtyse: linijos sekimo, labirinto bei kamuoliuko gabenimo.

Daugiau informacijos apie renginį http://www.robotsintellect.lt