2012-08-23

„Fima“ padės išplėsti plačiajuosčio interneto tinklą kaimiškose Lietuvos vietovėse

Atgal į naujienų sąrašą

Intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ su Susisiekimo ministerija ir viešąja įstaiga „Plačiajuostis internetas“ pasirašė sutartį dėl plačiajuosčio tinklo kaimiškose Lietuvos teritorijose RAIN2 įrangos diegimo.

Tam, kad plačiajuosčiu interneto ryšiu galėtų naudotis atokesnių Lietuvos vietovių gyventojai, tiesiamo optinio kabelio tinklo atšakose ir galuose „FIMA“ sumontuos amerikiečių partnerio „Extreme Networks“ tinklo komutavimo įrangą, „Eaton“ gamintojo nepertraukiamo elektros tiekimo šaltinius, šviesolaidinio signalo keitiklius ir kitą, šviesolaidinio tinklo veiklai reikalingą, įrangą.

Be tinklo įrangos diegimo „Fima“ taip pat daugelyje taškų sumontuos elektros apskaitos prietaisus bei įdiegs pažangią centralizuotą elektros prietaisų valdymo ir apskaitos sistemą.

Darbai bus atliekami maždaug 1 tūkst. objektų visoje Lietuvoje.

„Džiaugiamės, kad savo ilgametę patirtį galime panaudoti diegdami didžiausią šviesolaidinį tinklą Baltijos šalyse ir prisidėti prie pažangesnės visuomenės kūrimo. Visos Lietuvos mastu įgyvendinamas projektas sukurs realias galimybes mažųjų miestelių ir kaimiškų vietovių gyventojams naudotis moderniomis informacinių technologijų priemonėmis“, – sakė „Fima“ komunikacijos sprendimų produktų vadovas Vaidotas Černiauskas.

ES ir Lietuvos Vyriausybės lėšomis įgyvendinamo plačiajuosčio tinklo Lietuvoje projekto tikslas – kaimiškose vietovėse išplėtoti plačiajuosčio interneto tinklą ir taip sudaryti sąlygas pažangios informacinės visuomenės tolygiai plėtrai šalyje.

Kitąmet užbaigus projektą, iš viso Lietuvoje bus nutiestas beveik 9 tūkst. kilometrų šviesolaidinių linijų tinklas, o sparčiu internetu galės naudotis beveik 1,5 tūkstančio gyvenviečių.

RAIN projektas Lietuvoje buvo pradėtas 2005 metais. Nusprendus išplėsti esamą tinklo infrastruktūrą, 2009 m. inicijuotas antrasis jo etapas RAIN-2, kuriame „Fima“ dalyvavo nuo 2010 m.