2011-02-24

Sniego arenoje saugumą užtikrins beveik 100 kamerų

Atgal į naujienų sąrašą

Druskininkų „Snoras Snow Arena“ įspūdingą 8 hektarų teritoriją stebės beveik 100 kamerų tinklas. Jį pirmajame Baltijos šalyse uždarame slidinėjimo trasų komplekse pradėjo diegti intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė „Fima“.

„Naujasis slidinėjimo trasų kompleksas „Snoras Snow Arena“ bus unikalus savo dydžiu, įranga ir siūlomomis paslaugomis. Pagal techninių parametrų visumą jis pateks į geriausių uždarų slidinėjimo trasų penketuką pasaulyje. Komplekse bus įdiegta vaizdo stebėjimo sistema, kuri ne tik garantuos saugumą lankytojams, bet ir suteiks galimybę stebėti kitas komplekso zonas. Pavyzdžiui, slidinėjimo trasose bei vaikų žaidimų zonose įrengtų kamerų vaizdas bus transliuojamas į restoranuose esančius monitorius. Filmuojamą medžiagą bus galimybė tiesiogiai transliuoti į Snoras Snow Arena interneto svetainę“, – sako slidinėjimo komplekso savininkas Andrius Stasiukynas.

Bendrovė „Fima“ arenoje įdiegs apsaugos bei gaisro signalizacijos, vaizdo stebėjimo sistemas lauko ir vidaus trasose, kompiuterinius tinklus. „Snoras Snow Arena atliekamų darbų mastas yra ypatingas. Diegiamas vaizdo kamerų tinklas savo apimtimi beveik prilygsta stebėjimo tinklui visame Vilniaus mieste“, – sako bendrovės „Fima“ Apsaugos sprendimų departamento direktorius Giedrius Zaicevas.

Baltijos šalyse unikalus uždarų slidinėjimo trasų kompleksas „Snoras Snow Arena“ lankytojams bus atviras ištisus metus. Numatyta, jog komplekse veiks iš viso 1100 metrų ilgio slidinėjimo trasos pradedantiesiems ir profesionalams, snieglenčių parkas su tramplinais ir kalneliais, slidinėjimo mokykla, alpinizmo sienelė, rogučių trasa. O taip pat čia įsikurs barai, restoranai, vaikų pramogų zonos ir slidinėjimo įrangos nuomos punktas.

8 hektarų plotą užimančią „Snoras Snow Arena“ ketinama atidaryti šių metų pavasarį.

Bendrovė „Fima“ per pastaruosius keletą metų įdiegė pagrindines apsaugos, stebėjimo bei kitas sistemas ir kituose dideliuose Lietuvos sporto bei pramogų objektuose – Šiaulių arenoje, „Panevėžio Cido“ arenoje.