2011-09-21

„Fima“ atidaro dukterinę įmonę Lenkijoje

Atgal į naujienų sąrašą

Šį rudenį inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“, vykdydama savo regioninės plėtros programą, atidaro dukterinę įmonę „Fima Polska“ Lenkijos sostinėje Varšuvoje. Prioritetiniai „Fimos“ projektai Lenkijoje bus infrastruktūriniai, susiję su komunikacijų sprendimais, plačiajuosčio interneto plėtra, duomenų centrų diegimu, sprendimais transporto sektoriui.

„Konkurencinės aplinkos analizė Lenkijoje nepaliko abejonių: teikiamų paslaugų kompleksiškumas ir platus siūlomų technologinių sprendimų paketas yra bene didžiausias mūsų privalumas dirbant kaimyninėje rinkoje. Be to, turėdami 20-ies metų patirtį Lietuvoje, galime drąsiai konkuruoti su vietos kompanijomis, kurios paprastai orientuojasi į daug siauresnę sprendimų pasiūlą“, - teigė „Fima“ plėtros direktorius Vytautas Zinkevičius.

Pasak jo, Lenkija daugeliu aspektų yra apie dešimt kartų didesnė už Lietuvą: gyventojų skaičiumi, teritorija, geležinkelio linijų ilgiu ir kitomis ypatybėmis. Be to, Lenkijoje stiprūs regioniniai centrai, todėl yra platus infrastruktūros projektų pasiskirstymas. „Lenkijos rinka itin patraukli savo dydžiu, be to, šiuo metu Lenkijoje vykdoma nemažai stambių infrastruktūros modernizacijos projektų. Taigi, natūralu, kad įgyvendindami bendrovės regioninės plėtros strategiją, savo patirtį siekiame panaudoti kaimyninėje rinkoje“, - sakė V. Zinkevičius.

Jo teigimu, bus siekiama bendradarbiauti ir su stipriomis vietos technologijų kompanijomis, siūlant klientams pilną paslaugų komplektą. Naujai įkurtoje įmonėje dirbs lenkų specialistai, kurie remsis Lietuvos darbuotojų jau įgyta patirtimi.