2010-11-22

„Fima“ specialistai sėmėsi geležinkelių inžinierinių sistemų diegimo patirties Čekijoje

Atgal į naujienų sąrašą

2010 metais bendrovės „Fima“ specialistai kėlė savo kompetenciją geležinkelių automatikos srityje stažuodamiesi Čekijoje.

Stažuotės vyko įgyvendinant mobilumo projektą „Projekto inžinierių kompetencijos didinimas geležinkelių automatikos srityje“ (Nr. LLP-LdV-PLM-2010-LT-0432), kuris finansuojamas Europos Komisijos pagal Leonardo da Vinci programą.

Bendradarbiaujant su garsia čekų inžinerinių sprendimų bendrove AŽD Praha.s.r.o, keturi „Fima“ specialistai, vykdantys ir prižiūrintys geležinkelių eismo valdymo sistemų diegimo darbus Lietuvos geležinkeliuose, turėjo galimybę dvi savaites stažuotis Čekijoje. Šio projekto tikslas – pakelti specialistų kompetencijos lygį geležinkelių automatikos srityje. Projekto dalyviai tobulinosi geležinkelių eismo valdymo sistemų diegimo sferoje, įgijo teorinių ir praktinių žinių apie sistemų projektavimą, montavimą, derinimą ir testavimą.
Intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė „Fima“ jau daugiau nei dešimt metų vykdo projektus geležinkeliams – diegia kompleksinius traukinių eismo valdymo, telekomunikacijų, elektros tiekimo, apsaugos sprendimus. Įmonė jau yra įvykdžiusi daugiau kaip šimtą šios srities projektų, tarp kurių yra geležinkelio pasienio kontrolės posto Stasylose statyba, ruožo Kaišiadorys – Kybartai telekomunikacijų modernizacija ir kiti. Šiuo metu vykdomas vienas stambiausių savo srityje inžinerinis projektas Lietuvoje – traukinių signalizacijos ir elektros tiekimo sistemų modernizavimas ruože Kaunas – Kybartai.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal Mokymosi visą gyvenimą programą, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Pateikta informacija atspindi tik dotacijos Gavėjo UAB „Fima“ nuomonę, todėl Europos Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį pateikiamos informacijos naudojimą.