2009-12-07

Karinėms jūrų pajėgoms „Fima“ pateikė modernius termovizorius

Atgal į naujienų sąrašą

Bendrovė „Fima” Lietuvos kariuomenės Karinėms jūrų pajėgoms sumontavo vieną moderniausių kariuomenėje naudojamų vaizdo stebėjimo įrangų – termovizorius. Šių prietaisų dėka jūros sieną pažeidžiančius objektus nuo šiol bus galima atpažinti net už horizonto, naktį ar esant blogoms oro sąlygoms.

Iš termovizorių bus gaunami tikslesni stebėjimo duomenys, o tai leis efektyviau reaguoti į bandymus pažeisti valstybės jūrinę sieną.

Inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ karinius termovizorius sumontavo jūros ir pakrančių stebėjimo postuose. „Pasiūlėme įrangą, tinkamą permainingam Lietuvos orui. Termovizoriai yra amerikiečių gamintojo „Flir“ – ši bendrovė nuolat vykdo JAV kariuomenės užsakymus, o tai byloja apie aukštą įrangos kokybę ir patikimumą“,- teigia Giedrius Zaicevas, bendrovės „Fima“ Apsaugos sprendimų departamento direktorius.

Termovizoriai – tai įrenginiai, fiksuojantys šiluminę energiją spinduliuojančius objektus. Pasak G. Zaicevo, termovizoriai ypatingi tuo, kad „mato“ labai toli, net kelias dešimtis jūrmylių. Jie netgi fiksuoja už horizonto esančius laivus, jei matosi jų elementai, taip pat pastebi ir žemai skraidančius objektus. Įrenginiai patikimai savo funkciją atlieka tamsiu paros metu ar esant blogoms oro sąlygoms.

Įprastai valstybės savo pakrančių stebėjimui be termovizorių naudoja radijo lokatorius ir vaizdo kameras.