2007-02-26

Pernai „Fima“ pajamos išaugo 48 procentais

Atgal į naujienų sąrašą

Lietuviško kapitalo elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovės „Fima“ pajamos 2006 metais buvo 98 mln. Lt. Tai 48 proc. daugiau negu užpernai, kai jos siekė 66 mln. litų.

Sėkmingiau pernai bendrovė vykdė ir pardavimus. Jų apimtys ūgtelėjo 26 procentais – įmonė su užsakovais pasirašė sutarčių už 145 mln. Lt, palyginus su 114 mln. Lt 2005-aisiais.

„Per visus 15 bendrovės veiklos metų, 2006-uosius vertinčiau kaip vienus iš sėkmingiausių. Pasiekėme ne tik gerų finansinių rezultatų, bet ir sėkmingai plėtėme savo veiklą – ir naujomis veiklos kryptimis, ir geografiškai“, - sakė „Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius.

Pernai bendrovė pirmą kartą Lietuvoje įdiegė oro kokybės stebėjimo sistemą, „Klaipėdos terminalo grupei“ pritaikė konteinerių valdymo sprendimus. „Fimos“ specialistai pirmieji įsigilino ir parengė naujoviškus potencialą mūsų šalies rinkoje turinčius inžinerinius sprendimus – darbuotojų perspėjimo, meteorologinių matavimų sistemas.

Gruodžio mėnesį „Fima“ įkūrė antrinę įmonę Latvijoje (SIA „Fima“) ir tapo tarptautine kompanija. Šioje Lietuvai artimoje rinkoje bendrovė siūlys analogiškas kaip ir Lietuvoje paslaugas verslo įmonėms bei valstybinio sektoriaus užsakovams.
Anot G. Juknevičiaus, ir Lietuvoje, ir svetur „Fima“ išlaikys strateginę orientaciją į sudėtingų ir didelės vertės projektų plėtotę bei įgyvendinimą. Praėjusiais metais užsakymai, kurių vertė didesnė nei 1 mln. litų sudarė 75 proc. viso bendrovės pardavimų portfelio. Tarp didžiausių pernai laimėtų ir jau pradėtų įgyvendinti projektų – 21,7 mln. Lt vertės darbai diegiant centralizuotą eismo valdymo sistemą Vilniuje, 13,5 mln. Lt dydžio sutartis modernizuoti Kenos pasienio postą (3-asis modernizavimo etapas). Taip pat bendrovė už 12,4 mln. Lt įgyvendina Ignalinos AE panaudoto branduolinio kuro saugyklos apsaugos bei kitus projektus.

Gerai vykdomus pardavimus bei kvalifikuotų specialistų komandą pernai metais pripažino pasaulinė komunikacijos sistemų, taikomųjų programų ir telefonijos paslaugų lyderė „Avaya“. Ši amerikiečių kompanija Lietuvos bendrovei, vienintelei Baltijos šalyse, spalį suteikė auksinio partnerio statusą.

Pernai metais bendrovėje padaugėjo darbuotojų – nuo 278 iki 300. Daug dėmesio skirta jų kvalifikacijos kėlimui. Pernai sėkmingai įvykdytas kokybės vadybos sistemos auditas, bei antrąkart pratęstas ISO 9001:2000 sertifikato galiojimo laikas.