2006-12-13

„Fima“ plečiasi į Latviją

Atgal į naujienų sąrašą

Lietuviško kapitalo elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ įkūrė dukterinę įmonę Latvijos sostinėje Rygoje – SIA “Fima”. Kaimyninėje valstybėje, kaip ir Lietuvoje, bendrovė teiks apsaugos, telekomunikacijų, duomenų perdavimo ir automatikos paslaugas didžiausioms privačioms įmonėms bei valstybinėms organizacijoms.

Bendrovė ketina orientuotis į kompleksinius projektus, kurie reikalauja sudėtingų inžinerinių žinių, yra didelės apimties ir kurių vertė didesnė nei 1 mln. litų. Milijoninės vertės užsakymai sudaro beveik 80 proc. visų lietuvių bendrovės pajamų.

„Latvijos rinka yra labai panašioje situacijoje kaip ir mūsiškė – jaučiamas didelis verslo įmonių ir valstybinio sektoriaus poreikis sudėtingiems inžineriniams sprendimams. Todėl manome, kad mūsų patirtis ir potencialas bus puikiai išnaudoti įgyvendinant stambius projektus ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėje šalyje. Mūsų tikslas – Latvijoje išvystyti tokią pat stiprią įmonę kaip ir Lietuvoje bei tapti Pabaltijo lyderiais mūsų veiklos srityse“, - sakė „Fimos“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius.

Latvijoje bendrovė ketina aktyviai dalyvauti Šengeno sutarties reikalavimų įgyvendinimo konkursuose. Didelės veiklos perspektyvos siejamos ir su kitų Europos Sąjungos, NATO projektų vykdymu netolimoje ateityje.

„Latvijos įmonėje įdarbinome keletą IT ir inžinerinių sprendimų srityje patyrusių vadovų, kurie rūpinsis sparčia įmonės plėtra ir burs vietinių specialistų komandą. Visgi, laimėtiems projektams įgyvendinti bent jau artimiausiu metu siųsime profesionalius vykdytojus iš Lietuvos“, - pasakojo G. Juknevičius.

Per 15 veiklos metų Lietuvoje bendrovė jau įgyvendino ne vieną tūkstantį įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų. Iš 100 didžiausių Lietuvos įmonių daugiau kaip pusė yra “Fimos” klientai, daug projektų įgyvendinta valstybiniame sektoriuje. Vykdant Šengeno erdvės kandidatėms keliamus įsipareigojimus „Fima“ spalio mėnesį baigė pirmąjį ES sienos apsaugos modernizavimo etapą, diegia teritorijos apsaugos sprendimus Vilniaus oro uoste, dalyvauja kituose neseniai paskelbtuose konkursuose.

Bendrovėje dirba 280 aukštos kvalifikacijos specialistų. „Fima“ yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.