2017-06-27

FIMA prisidėjo prie „Išmanaus miesto“ projekto, skatinančio regionų plėtrą

Atgal į naujienų sąrašą

FIMA, atnaujindama viešą ir privačią infrastruktūrą, siekia prisidėti prie darnios regionų plėtros. Būdama pagrindine projekto partnere, bendrovė jau trečius metus dalyvavo unikaliame nacionaliniame projekte „Išmanusis miestas“, kuriame aukštųjų mokyklų studentų komandos teikia pasiūlymus Lietuvos savivaldybėms atgaivinti teritorijas, pastatus ir sukurti naujus traukos taškus regionuose.


Projektas reikšmingas tuo, kad skatina jaunus žmones, pasitelkiant išmanius sprendimus, atsigręžti į atokesnius regionus ir ieškoti idėjų, kaip paskatinti jų plėtrą ir gerovę. Projekte dalyvaujančios savivaldybės parenka bendruomenei svarbias teritorijas, o gavusios studentų paruoštus projektus turi galimybę juos įgyvendinti.


Šiais metais projektus Šiaulių, Ukmergės, Akmenės ir Jonavos rajonų savivaldybių teritorijoms rengė devyniolika komandų iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus Dailės akademijos, Kauno Technologijos universiteto, Klaipėdos universiteto, Klaipėdos Valstybinės kolegijos bei Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos.


Infrastruktūros žurnalo „Structum“ kartu su partnere FIMA rengiamo projekto apdovanojimai išdalinti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, kur pasveikinti projekto nugalėtojų susirinko Vyriausybės, savivaldybių, statybų verslo, architektūros ir mokslo atstovai. Konkurso laureatais tapo Kauno technologijos universiteto studentai bei Klaipėdos universiteto studentai.