2017-09-12

FIMA modernizavo Libionžo geležinkelio stoties infrastruktūrą Lenkijoje

Atgal į naujienų sąrašą

FIMA įgyvendino pirmąjį geležinkelių infrastruktūros atnaujinimo projektą Lenkijoje. Pietinėje šalies dalyje tarp Katovicų ir Krokuvos esančią Libionžo geležinkelio stotį FIMA atnaujino kartu su partnere – generaline projekto rangove kompanija „Skanska“.

Daugiau nei prieš metus Lenkijos geležinkelių PKP paskelbtą konkursą atnaujinti stotį laimėjusi kompanija „Skanska“ Lenkijoje veikiančiai FIMA dukterinei įmonei FIMA Polska Sp z o.o. patikėjo atlikti eismo valdymo, telekomunikacijų, elektros tiekimo sistemų atnaujinimo darbus.

FIMA parengė Libionžo stoties eismo valdymo signalizacijos sistemos darbo projektą ir įrengė pačią sistemą – taip pat ir šviesoforus bei iešmų pavaras. Stotyje sumontuotos ir iešmų šildymo bei garsinio perspėjimo sistemos. Libionže ir dar dviejose stotyse taip pat įrengti riedmenų ašių skaitikliai, tarpstočių kelio blokuotės. Bendrovė buvo atsakinga ir už dviejų pervažų valdymo bei vaizdo stebėjimo sistemų diegimą.

Atnaujinus Libionžo stotį ji tapo patogesnė ir saugesnė keleiviams, o traukiniai čia galės važiuoti tris kartus greičiau nei iki šiol – keleivinių traukinių greitis padidintas iki 100 km/ val., o krovininių – iki 70 km/ val.