2017-12-19

FIMA jungiasi prie Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos

Atgal į naujienų sąrašą

Didelę patirtį strateginės infrastruktūros projektų įgyvendinime turinti bendrovė FIMA jungiasi prie Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA). 

„Bendrovė FIMA įgyvendina projektus, kurie turi strateginę reikšmę mūsų krašto apsaugai. Nacionaliniam saugumui ir krašto apsaugai skirti inžineriniai sprendimai reikalauja aukščiausios kompetencijos ir žinių, todėl bendrovės FIMA prisijungimas leis sustiprinti mūsų asociacijos intelektualinį potencialą“, – teigė Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktorius Rosvaldas Gorbačiovas.

FIMA jau ne vienerius metus įgyvendina su nacionaliniu saugumu ir krašto apsauga susijusius projektus.  Kaip sako bendrovės generalinis direktorius Gintaras Juknevičius, įsiliejimas į Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos veiklą yra natūralus ir logiškas įmonės veiklos rezultatas.

„Mes turime patirtį strateginės reikšmės objektuose, kur keliami labai aukšti saugumo ir patikimumo reikalavimai. Tai didelės apimties projektai, kuriuos reikia gebėti suvaldyti, turėti tam tinkamus resursus ir aukštos kvalifikacijos specialistus. Tai yra mūsų didžiausias pranašumas, suteikiantis galimybę konkuruoti ir su pasauliniais gynybos pramonės žaidėjais”, – sakė G. Juknevičius.

Pasak G. Juknevičiaus, tapdama asociacijos nare ir aktyviai dalyvaudama jos veikloje bendrovė tikisi sustiprinti Lietuvos įmonių kompetenciją ir pozicijas gynybos sektoriuje, pristatyti rinkai naujas šios srities technologijas. Ateinančiais metais įmonė planuoja plėtrą gynybos ir saugumo sektoriuje tiek Lietuvoje, tiek kitose NATO šalyse.
 

LGSPA šiuo metu vienija apie 50 narių, kurie atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų. Į asociaciją susibūrusios žinomos Lietuvos ir užsienio bendrovės dirba mokslinių tyrimų, inovacijų ir technologijų, IT, komunikacijų, kibernetinio bei energetinio saugumo srityse, gamina ginkluotę, amuniciją, aprangą ir ekipuotę, teikia oro, vandens ir sausumos karinio transporto priežiūros ir remonto paslaugas, dirba ISTAR (žvalgybos, stebėjimo, taikinių aptikimo) bei rizikos valdymo srityse.

Tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyrius, šiemet atlikęs gynybos srityje veikiančių įmonių skaidrumo tyrimą, bendrovę FIMA pripažino viena skaidriausių Lietuvos bendrovių – tyrime įmonė užėmė ketvirtąją vietą.