2017-05-15

FIMA Bardinų užkardoje atnaujino valstybės sienos stebėjimo sistemą

Atgal į naujienų sąrašą

Gegužės mėnesį išmanios infrastruktūros sprendimų įmonė FIMA Pagėgių rinktinės Bardinų užkardoje baigė valstybės sienos su Rusija stebėjimo sistemos atnaujinimo darbus.

Patobulinta sistema leis pasieniečiams tiksliau ir greičiau nustatyti pažeidėjų buvimo vietą ir užtikrins sienos, kuri taip pat yra išorinė ES siena, efektyvesnę apsaugą.

27,5 km valstybės sienos ruože FIMA specialistai seną stebėjimo įrangą pakeitė nauja bei sujungė su Pagėgių rinktinės budėtojų naudojama sienos stebėjimo sistema. Ant pasienyje esančių bokštų buvo sumontuota 10 optoelektroninės įrangos komplektų: vaizdo stebėjimo kameros, infraraudonųjų spindulių prožektoriai, dvigubos detekcijos PIR-MW davikliai bokštų teritorijų stebėjimui, ant bokštų apsauginių aptvėrimų sumontuotas sensorinis kabelis. Taip pat buvo atnaujinta užkardos serverinės įranga: aplikacijų ir duomenų serveriai, nepertraukiamo elektros tiekimo įranga, vaizdo įrašymo įrenginiai, budėtojų darbo vietų įranga.

Įdiegta sienos stebėjimo sistema, atsižvelgiant į vietovės ypatumus, bet kokiomis oro sąlygomis, nuolatos aptiks ir fiksuos valstybės sieną kertančius ar prie jos priartėjančius objektus, leis vizualiai stebėti pasienio objektus ir visą informaciją perduos į Bardinų užkardą ir Pagėgių rinktinę.

Bardinų užkardos sienos stebėjimo sistema atnaujinta įgyvendinant Vidaus saugumo fondo 2014-2020 m. programą. Įgyvendinto projekto vertė - 886.467,60 Eur be PVM.