2016-03-31

Už Liepojos stoties rekonstrukciją – prestižinis apdovanojimas

Atgal į naujienų sąrašą

Liepojos geležinkelio stotį Latvijoje kartu su partneriais modernizavusi bendrovė FIMA pelnė Latvijos statybos pramonės premiją už geriausią infrastruktūros objektų rekonstrukciją.

2015 metų Latvijos statybų pramonės premijos konkurse buvo vertinami ryškiausi ir kokybiškiausi praėjusiais metais įgyvendinti projektai. Dešimtyje kategorijų varžėsi beveik 100 projektų. Konkurso laureatai apdovanoti kovo pradžioje. 

SIA FIMA kartu su partnere „Thales Transportation Systems“ įgyvendino Liepojos geležinkelio stoties signalizacijos sistemų modernizavimo ir geležinkelio kelių rekonstrukcijos projektą - įrengė stoties signalizacijos, centralizacijos ir blokuotės bei elektros tiekimo sistemas, sumontavo naujas transformatorių pastotes, rekonstravo peronų ir pervažų apšvietimo bei vaizdo stebėjimo sistemas, įdiegė naujas šviesos signalų bei iešmų šildymo ir automatizavimo sistemas.

Geležinkelio stoties rekonstrukcija leidžia smarkiai padidinti krovinių srautą Liepojos uosto kryptimi. Šis projektas svarbus ir SIA FIMA, nes atskleidžia įmonės kompetenciją ir gebėjimą bendradarbiauti su pasaulinio lygio partneriais.