2016-04-21

Pasienyje su Rusija – naujas kontrolės punktas

Atgal į naujienų sąrašą

Lietuvos pasienyje su Rusija pradedamas statyti naujas pasienio kontrolės punktas, per kurį bus nukreiptas Lietuvos sieną su Rusija kertančių sunkvežimių eismas. Bendrovė FIMA laimėjo Pasienio kontrolės punktų direkcijos skelbtą konkursą ir pasirašė sutartį dėl posto statybos ir įrengimo.

Pagėgių rajone, neprivažiavus Panemunės miestelio, iškils Šengeno zonos reikalavimus atitinkantis modernus punktas. Iš jo eismas Rusijos link bus nukreipiamas Panemunės aplinkkeliu ir nauju tiltu per Nemuną.

Pasienio punkte bus rekonstruojamas 2500 kv. m pastatas, tai pat iškils 850 kv. ploto nauji statiniai. FIMA taip pat įrengs 13 transporto kontrolės postų, nuties elektros ir ryšio tinklus, įdiegs apsauginės signalizacijos, vaizdo stebėjimo, automobilių valstybinių numerių atpažinimo, gaisro aptikimo ir signalizavimo, elektroninių ryšių sistemas.

Čia tai pat bus įdiegta eismo valdymo sistema, leidžianti lanksčiai prisiderinti prie automobilių srautų. Jeigu iš vienos šalies susidaro didesnis transporto srautas negu iš kitos, atitinkamai tai pusei galima skirti daugiau pravažiavimo juostų.

Projektą planuojama įgyvendinti iki 2018 metų pradžios. Jis iš dalies bus finansuojamas ES fondų lėšomis pagal "Lietuvos – Rusijos 2014 – 2020 m. bendradarbiavimo per sieną programą“.