2016-03-18

Naujame mokslo centre FIMA įrengė aukščiausio lygio laboratorijas

Atgal į naujienų sąrašą

Vilniuje kovo 15 d. atidarytas didžiausias mokslo ir technologijų pastatas Lietuvoje – Nacionalinis fizinių ir technologijos mokslų centras (NFTMC), kuriame įkurta moderniausia Baltijos šalyse fizinių, chemijos ir technologijos mokslų tyrimų bazė.

FIMA šiame centre įrengė dalį kertinių tyrimų laboratorijų, kurioms keliami labai aukšti reikalavimai dėl švaros, mikroklimato, triukšmo ir vibracijų. Šios laboratorijos sertifikuojamos pagal itin aukštos ISO 5, ISO 6, ISO 7 švarumo klasės reikalavimus.

Bendrovė įdiegė visą „švarioms patalpoms“ reikalingą techninę infrastruktūrą – sumontavo specialias patalpas patalpose, aukštus reikalavimus atitinkančią vėdinimo įrangą, kaip ir kitose mokslo centro laboratorijose įdiegė vandens tiekimo ir gryninimo sistemą, kuria tiekiamas tyrimuose naudojamas ypač švarus, II švarumo lygio dejonizuotas vanduo.

Visoms mokslo centro laboratorijoms FIMA pateikė ir sumontavo 150 laboratoriniuose tyrimuose naudojamų traukos spintų, skirtų apsaugoti patalpas nuo cheminių garų, taip pat pristatė aukščiausios klasės laboratorinę įrangą ir baldus.

Be to, FIMA specialistai NFTMC įdiegė visas pagrindines elektronines inžinerines sistemas – nuo vaizdo stebėjimo iki elektros tiekimo ir pastato inžinerinių tinklų valdymo.

Keturių aukštų, daugiau nei 27 tūkst. kvadratinių metrų ploto NFTMC komplekso moksline, technologine infrastruktūra galės naudotis ne tik mokslininkai, bet ir verslo atstovai. Vienu metu mokslinius tyrimus atlikti, plėtoti eksperimentus galės per 700 mokslininkų ir studentų.