2016-10-05

Modernioje televizijos studijoje – intelektualūs inžineriniai sprendimai

Atgal į naujienų sąrašą

Latvijos televizijos kanalas LNT nuo šiol bus transliuojamas iš vienos moderniausių studijų Baltijos šalyse. Telekomunikacijų, saugumo, elektros tiekimo, oro kondicionavimo sistemas bei šiuolaikinę serverinę, į kurią perkeltos visos kanalo veiklą užtikrinančios sistemos, įrengė FIMA dukterinė įmonė Latvijoje SIA „Fima“.

Nauja LNT studija su serverine įrengta Rygos industriniame parke, kur jau anksčiau įsikūrė kitas tarptautinei MTG grupei priklausantis kanalas TV3.

SIA „Fima“ turėjo labai tiksliai suplanuoti laiką ir darbus, koordinuoti visų susijusių šalių veiksmus ir užtikrinti, kad persikėlimas būtų sklandus ir greitas, nes televizijos transliacijos nebuvo stabdomos.

Abu televizijos kanalai nuo šiol dirbs po vienu stogu, tad SIA „Fima“ įdiegtos technologijos ir modernizuotas komunikacijų tinklas bei kiti intelektualūs inžineriniai sprendimai padidins darbo efektyvumą, sumažins sąnaudas, o darbuotojams leis sukurti kokybiškesnį turinį, kurį įvertins žiūrovai.

Tai itin svarbu šiandien, kai modernios technologijos vystosi ypatingai sparčiai ir šiuolaikinė televizija privalo diegti moderniausius turinio pateikimo būdus, o žiūrovai renkasi jiems patogiausią būdą žiūrėti transliacijas – nuo televizijos ekranų iki skaitmeninių platformų.