2015-11-04

Vaizdo stebėjimo sistemų ateities viziją FIMA pristatė Rygoje

Atgal į naujienų sąrašą

Naujausios vaizdo stebėjimo sistemų technologijos gali ne tik užfiksuoti didelės raiškos vaizdus net ir nepalankiomis aplinkos sąlygomis, bet ir padeda budėtojams pastebėti pažeidimus ir įtarimų keliančias situacijas. Apie tai intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovės FIMA inžinierius – ekspertas Šarūnas Pavilionis kalbėjo kasmetinėje tarptautinėje saugumo konferencijoje DSS ITSEC 2015, Rygoje.

700 tarptautinės konferencijos dalyvių klausėsi pranešimų apie debesų kompiuterijos ir mobiliųjų įrenginių saugumą, kritinę infrastruktūrą pramonėje, duomenų saugumą ir kodavimą, kibernetinio saugumo teisinį reguliavimą, elektroninio balsavimo patikimumą ir kitas temas.

Pagrindinis konferencijos akcentas – informacinių ir komunikacijos technologijų saugumo perspektyvos Baltijos, Šiaurės šalyse bei visame Centrinės ir Rytų Europos regione. Renginio dalyviai diskutavo apie šio sektoriaus tendencijas, ieškojo partnerių, dalijosi patirtimi ir naujausiomis technologinėmis žiniomis.

„Vaizdo stebėjimo technologijose ryškėja dvi pagrindinės tendencijos. Viena jų – kamerų raiška. Kai kuriuose veiksmo filmuose matome efektą, kaip vaizdo kamera sugeba pritraukti, regis, visiškai išskydusį vaizdą ir jį paversti labai aiškiu – atrodo, lyg iš fantastikos srities. Tačiau ta fantastika šiandien virsta realybe. Antra reikšminga tendencija susijusi su vaizdo apdorojimu. Intelektuali vaizdo analizės programinė įranga patobulėjo tiek, kad gali pakeisti budėtoją – atskirti objektus pagal elgesį, ignoruoti įprastus praeivius ar pastebėti įtartinai judantį objektą“, - pasakojo Š. Pavilionis.