2015-12-17

Pasienyje su Baltarusija – naujas kontrolės punktas

Atgal į naujienų sąrašą

Lietuvoje įrengtas dar vienas modernus tarptautinis pasienio kontrolės punktas. Pasienyje su Baltarusija esantį Tverečiaus pasienio punktą atnaujino ir lengviesiems automobiliams bei autobusams pritaikė intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė FIMA.

Šis tarptautinius reikalavimus atitinkantis pasienio punktas pritaikytas greičiau ir patogiau aptarnauti keliautojus. Jeigu iš vienos šalies susidaro didesnis transporto srautas negu iš kitos, galima atitinkamai tai pusei skirti daugiau pravažiavimo juostų.

Numatyta galimybė visomis linijomis važiuoti abejomis kryptimis, o eismą reguliuoja moderni eismo valdymo sistema, kokios kituose pasienio kontrolės punktuose Lietuvoje nėra. Be to, čia sumontuoti padidinto atsparumo priverstinio stabdymo įrenginiai. Jie gali sustabdyti neteisėtai pasienio punktą kertantį autobusą.

Iš viso pastatyti šeši automobilių tikrinimo nameliai – po tris muitinės darbuotojams ir pasieniečiams. Jie yra po apšviesta stogine.

FIMA pasienio poste įrengė administracinį dviejų aukštų pastatą, sujungtą su detalaus keleivių tikrinimo pastatu. Čia sumontuota rentgeno sistema, įrengti dušai, poilsio kambarys, muitinės tarpininko patalpa, valiutos keityklos patalpa. Įrengta ir detalios automobilių apžiūros patalpa, kurioje yra keltuvas. Numatyta ir vieta neapmuitinamų prekių parduotuvei.

Pastate yra dvi serverinės – muitininkams ir pasieniečiams. Įrengta moderni pasieniečių budėtojų patalpa, kurioje ekranuose matomas vaizdas iš stebėjimo kamerų. Čia įdiegta ir Transporto priemonių valstybinių numerių sistema (NAS), pritaikyta muitinės veiklai. Kad posto darbas nenutrūktų, pastatytas rezervinis dyzelinis elektros generatorius.