2015-10-19

Liepojos bendruomenei – unikalaus dizaino kūriniai

Atgal į naujienų sąrašą

Latvijoje Liepojos geležinkelio stoties ruožą modernizuojanti bendrovė Sia „FIMA“ pateikė staigmeną vietos bendruomenei. Liepojos Beberlini parke pastatyti unikalūs, iš medinių kabelių ričių, sukurti lauko suoliukai.

Šiai įdėjai įgyvendinti SIA FIMA pasitelkė Latvijos industrinio dizaino kūrėjus „Studio Vulgaris“ ir draugiją „Kurk aplinką pats“. Ekologiški kūriniai puikiai įsiliejo į parke įrengto kempingo aplinką. Beberlini parkas plėtojamas buvusio karo uosto teritorijoje.

„Esame labai laimingi, kad daiktams suteikiame antrą gyvenimą. Modernizuodami Liepojos stotį tiesiame daug kabelių. Nebenaudojamos medinės kabelių ritės kaupiasi sandėlyje, todėl kilo mintis jas pritaikyti aplinkoje. Kartu su kūrėjais paruošėme kelis prototipus, kad parodytume, ką galima su šiomis ritėmis nuveikti. Džiaugiamės, kad idėja buvo pastebėta ir suoliukai pateko į kempingą Beberlini parke, kur šeimininkauja aktyvūs žmonės“, – sakė SIA FIMA direktorius J. Vilmanis.

Anot jo, tai puikus pavyzdys, kaip verslas gali prisidėti prie visuomenės gerovės. Tikimasi, kad idėja bus plėtojama ir toliau, nes įmonė yra sukaupusi apie 100 medinių ričių.

Video