2015-09-25

Latvijoje – unikalus duomenų perdavimo tinklas

Atgal į naujienų sąrašą

Latvijoje sukurtas ir pristatytas Akademinis duomenų perdavimo tinklas, atversiantis naujas galimybes šalies mokslininkams įsilieti į Europos tyrimų erdvę.

Akademinis tyrimų ir švietimo duomenų perdavimo tinklas paskatins mokslininkus visoje Latvijoje naudotis virtualiosiomis laboratorijų ir mokslinės literatūros galimybėmis, unikalia ir brangia įranga, skaitmeninės bibliotekos ir mokslinės literatūros duomenų bazėmis, apdoroti, saugoti ir perduoti didelės apimties duomenis.

Tinklas sujungė tyrimų centrus Rygoje, Daugpilyje, Rėzeknėje, Salaspilyje, Valmieroje, Jelgavoje, Liepojoje ir Ventspilyje ir mokslininkams visoje Latvijoje suteiks galimybę prieiti prie tarptautinių akademinių duomenų perdavimo tinklų.

FIMA Rygos technikos universiteto (RTU) patalpose Kypsaloje įdiegė Akademinio tinklo bendrojo naudojimo duomenų centrą. Duomenų centre tinklo naudotojai galės įkelti savo skaičiavimo įrangą ir naudotis kitais resursais.

„Akademinio tinklo bendrojo naudojimo duomenų centro projektas yra unikalus tuo, kad sujungia daugiau nei 20 aukštųjų mokyklų ir institutų IT resursus vienoje vietoje ‒ Rygos technikos universitete. Duomenų centras yra viso Akademinio tinklo širdis. Mūsų ekspertai parengė techninį projektą, vykdė statybas ir užtikrino visų technologijų integravimą pagal šiuolaikinius IT reikalavimus. Mums tai buvo milžiniška patirtis“, ‒ pripažįsta SIA „Fima“ valdybos pirmininkas Janis Vilmanis. 

Nuotraukos ir video