2015-04-30

FIMA prisideda prie KSU interneto inžinerijos laboratorijos įkūrimo

Atgal į naujienų sąrašą

Šiandien FIMA ir Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU) pasirašė paramos sutartį. Jos pagrindu FIMA perduoda įrangos paketą, kuris taps svarbia KSU studentų laboratorinių darbų ir mokslinių tyrimų dalimi.

FIMA universitetui suteikė ilgalaikio savo partnerio „Extreme Networks“ mokomąją laboratoriją, kuri padės būsimiems specialistams susipažinti su šiuolaikinio tinklo įrangos konfigūravimo ypatumais ir galimybėmis. Laboratorija studentai galės naudotis jau nuo 2015-ųjų mokslo metų pradžios.

„Džiaugiamės FIMA bendradarbiavimu su KSU ir tikimės, kad jis bus ilgalaikis. Šis universitetas turi visiškai naujų ir mums, kaip inžinerijos srities įmonei, labai perspektyvių specializacijų, tokių, kaip interneto inžinerija, aviacijos vadyba, kūrybinės ir kultūrinės industrijos ir kt. Tokių specialistų Lietuvoje šiandien išties trūksta ir mums svarbu prisidėti prie šių specialybių populiarinimo, kartu ugdant potencialius darbuotojus“, - sakė sutarties pasirašyme dalyvavęs FIMA Telekomunikacinių sprendimų departamento direktorius Vaidotas Černiauskas.

KSU interneto inžinerijos programa išsiskiria internetu paremtomis modernių informacijos technologijų (IT) studijomis ir Lietuvoje neturi analogo. Universiteto akademinei bendruomenei svarbu sukurti mokymo infrastruktūrą interneto inžinerijos laboratorijos pagrindu. Naujai kuriama laboratorija skirta studijų praktiniams užsiėmimams, moksliniams tyrimams ir kvalifikacijos kėlimui interneto technologijų srityje. Tam reikalinga glaudi partnerystė su IT kompanijomis, įtraukiant verslą į mokymo procesus ir patirties perdavimą.