2015-01-14

FIMA Lenkijoje dalyvavo Katovicų mokslo ir technologijų parko „Euro-Centrum” duomenų centro statybose

Atgal į naujienų sąrašą

Dukterinė FIMA įmonė Lenkijoje prisidėjo prie duomenų centro Katovicų mokslo ir technologijų parke „Euro-Centrum” statybos. Naujasis duomenų centras atitinka itin aukštus saugumo ir patikimumo standartus.

Bendrovės „NextiraOne” (dabar – „Dimension Data”) užsakymu pastatytas duomenų centras įkurtas prestižiniame ir ekologiškame parko objekte – pasyviame pastate, kuriam pirmajam Lenkijoje suteiktas „Uptime Institute” sertifikatas.

„FIMA Polska“ 202 m2 duomenų centro plote sumontavo daugiau kaip 80 serverių kolokacijai skirtų „Rack“ tipo spintų, kurių 20 suformuoja didelio tankio zoną, o vienai spintai tenka 14 kW galia. Taip pat įrengė šaltąjį/karštajį koridorių. Spintas jungia varinių ir optinių kabelių tinklas, kurį sudaro apie 3000 jungčių. Bendrovės specialistai įdiegė fizinio ir priešgaisrinio saugumo sistemas, apsauginę įsilaužimo signalizaciją bei BMS sistemą, kuri užtikrina efektyvų aušinimo sistemų ir aplinkos parametrų valdymą, nuskaitymą ir atvaizdavimą.
Projektas pasižymi itin aukštais saugumo, patikimumo ir net 99,982 proc. garantuotos prieigos standartais – atitinka Tier III lygį. Duomenų centras turi dvi nesusijusias maitinimo linijas, optinę prieigą prie WAN ir LAN tinklų, kurių duomenų perdavimo greitis – nuo 1 iki 10 Gbit/s. Jam nenutrūkstamai (24/7/365 režimu) teikiamos priežiūros ir aptarnavimo paslaugos.