2013-12-06

Ūkio ministerijos apdovanojimuose „Fimai” skirtas specialus prizas už inovacijas

Atgal į naujienų sąrašą

Šių metų LR Ūkio ministerijos apdovanojimuose „Už nuopelnus verslui“ intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovei „Fima” buvo įteiktas specialus inovacijų prizas, kurį skyrė vienas lankomiausių šalies interneto portalų lrytas.lt. Šiais metais organizuotame kasmetiniame konkurse bendrovė „Fima” taip pat buvo viena iš trijų finalininkių, pretendavusių į „Inovatyvių sprendimų lyderio“ apdovanojimą.

Naujienų portalo lrytas.lt skirto specialaus prizo nugalėtojas buvo renkamas  atviro balsavimo būdu. Jo metu „Fima” sulaukė daugiausia skaitytojų balsų kaip viena inovatyviausių šalies bendrovių. Balsavimui buvo pateiktas vienas naujausių bendrovės įgyvendintų projektų –suprojektuoti ir įdiegti sudėtingi saugos sprendimai pirmoje biokuru ir atliekomis kūrenamoje termofikacinėje elektrinėje Baltijos šalyse „Fortum Klaipėda“.

„Šis įvertinimas mums labai svarbus, nes tai įrodymas, kad mūsų darbas modernizuojant šalies infrastruktūrą ir drąsiai taikant novatoriškus sprendimus yra pastebimas ir vertinamas visos visuomenės. Tuo pačiu tai ir netikėtas apdovanojimas, nes dirbame labai specializuotoje srityje, kur mūsų darbo rezultatai plačiajai visuomenei ne visuomet yra matomi“, - atsiimdamas apdovanojimą džiaugėsi „Fima” generalinis direktorius Gintaras Juknevičius.

Šių metų Ūkio ministerijos apdovanojimuose „Už nuopelnus verslui“ dėl apdovanojimų varžėsi 24 įmonės, kurias ministerijos sudaryta speciali komisija kiekvienoje nominacijoje iš aštuonių atrinko po tris geriausias įmones. Iš viso konkursui buvo gauta daugiau kaip 100 paraiškų.

Jau devintus metus iš eilės rengiamas „Už nuopelnus verslui“  renginys – tai Ūkio ministerijos padėka verslo atstovams už sėkmingai įgyvendintus verslo projektus, pasiektus rezultatus, indėlį kuriant šalies ekonomiką. 2008 m. „Fima“ šiuose apdovanojimuose taip pat buvo įvertinta inovacijų srityje ir  nugalėjo „Inovatyvaus produkto pristatymo rinkai“ kategorijoje. Tuomet bendrovė pristatė unikalią apsaugos sistemą, kurią įdiegė ant Baltijos jūroje esančio Būtingės naftos terminalo plūduro.