2013-05-27

„Fimos“ darbuotojas sukūrė praktinio mokymo priemonę vienai iš Vilniaus kolegijų

Atgal į naujienų sąrašą

„Fima“ Instaliacinio skyriaus brigadininkas Aleksandras Miltienis baigiamajam savo studijų Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje darbui pasirinko temą „Jungtinės apsaugos sistemos stendo projektavimas ir gamyba“. Sėkmingai įgyvendintas, apgintas ir dešimtuku įvertintas darbas dabar tarnaus kitų studentų mokslams – Aleksandro pagamintą mokomąjį stendą „Fima“ padovanojo kolegijai.

120x90 centimetrų dydžio stendas yra itin funkcionalus, jis apjungia beveik visas apsaugos sistemas – įeigos kontrolės, vaizdo stebėjimo, gaisro signalizacijos ir kt. Sumontuotos sistemos valdomos tiek nuotoliniu būdu jungiantis bevieliu ryšiu, tiek stende instaliuota LCD klaviatūra.

„Sistema padaryta kaip realiame gyvenime. Ja naudodamiesi studentai įgis praktinių įgūdžių, kaip projektuoti, instaliuoti, programuoti ir valdyti apsaugos sistemas. Stende sumontuota pati naujausia įranga, todėl jaunimas turės galimybę mokytis dirbti su naujausiomis technologijomis“, – aiškino A. Miltienis. Iš viso stende sumontuoti 26 apsaugos sistemų elementai, visus juos suteikė „Fima“.

Dovana ypač pradžiugino Elektros inžinerijos katedrą, kurioje studijavo Aleksandras. „Praktinių mokymo priemonių mokymo įstaigoms labai reikia, tačiau jų visuomet trūksta. Technologijos greitai tobulėja, tuo tarpu mokymo priemonės kainuoja didelius pinigus ir ne visos mokymo įstaigos jas gali įpirkti, todėl labai apsidžiaugėme išgirdę, kad „Fima“ šį stendą padovanos kolegijai. Aleksandro sukurtą stendą naudosime laboratoriniams darbams kaip mokymo priemonę. Gilinti žinias ir tobulinti įgūdžius per metus ja galės daugiau kaip 100 dieninių ir neakivaizdinių studijų studentų“, – planavo katedros vedėja Bronė Mitkienė.

„Fima“ specialistai taip pat įsipareigojo dar penkerius metus prižiūrėti stendą – atliks reikiamus programavimo darbus, esant reikalui, pakeis sugedusias detales.