2013-05-16

„Fima“ Tribonių užkardoje atliko valstybės sienos stebėjimo sistemos priežiūros darbus

Atgal į naujienų sąrašą

Elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ Varėnos rinktinės Tribonių užkardoje baigė valstybės sienos su Baltarusija stebėjimo sistemos priežiūros darbus.

Teikdama paslaugas, „Fima“ užtikrino sistemos veikimą ir funkcionalumą bet kuriuo paros metu, atliko įrangos remonto bei profilaktinės priežiūros darbus. Visi įrangos gedimai buvo šalinami operatyviai - ne ilgiau kaip per 24 valandas.

Sistemos, kurios priežiūros darbus atliko „Fima“, signalizacinė dalis apima apie 13 km, vaizdo stebėjimo įrangos stebimas ruožas - apie 25 km. Ši sistema leidžia pasieniečiams tiksliai ir greitai nustatyti pažeidėjų buvimo vietą ir užtikrina sienos, kuri taip pat yra išorinė ES siena, efektyvią apsaugą.

Varėnos rinktinės Tribonių ir sieną su Rusija saugančios Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos buvo pirmosios, kuriose 2006 m. buvo sumontuota moderni elektroninė sienos apsaugos sistema – pastatyti stebėjimo bokštai su vaizdo kameromis ir termovizoriais, sumontuoti infraraudonųjų spindulių barjerai, mikrobangų davikliai, kt. įrenginiai. Sistema realiu laiku fiksuoja ir analizuoja įvykius pasienyje, o nustačiusi įtartiną judėjimą, automatiškai siunčia informaciją budintiems pasieniečiams.

Tribonių užkarda saugo 41 km sienos su Baltarusija Šalčininkų rajone. Joje tarnauja apie 100 pasieniečių. Tribonių užkardai pavaldūs Šalčininkų kelio ir Stasylų geležinkelio pasienio kontrolės punktai.

Sistemos Tribonių užkardoje priežiūros darbai finansuojami ES Išorės sienų fondo lėšomis.