2013-06-28

„Fima“ Tribonių užkardoje atliko sienos stebėjimo sistemos remonto ir modernizavimo darbus

Atgal į naujienų sąrašą

Birželio mėnesį intelektualių inžinerinių sprendimų kompanija „Fima“ Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardoje atliko valstybės sienos su Baltarusija vaizdo stebėjimo sistemos remonto ir modernizavimo darbus.

„Fima“ specialistai pakeitė komutacinių spintų akumuliatorius, suremontavo vienos iš kamerų objektyvą, įrengė papildomą vaizdo stebėjimo kamerą su termovizoriumi bei stacionarią vaizdo kamerą, atliko kitus įrangos keitimo ir remonto darbus.
 
Atliktų darbų vertė – 128 tūkst. Lt. Sistemos modernizavimo darbai Tribonių užkardoje finansuojami ES Išorės sienų fondo lėšomis.

Tribonių užkarda buvo viena pirmųjų Lietuvos pasienyje, kurioje 2006 m. buvo sumontuota moderni elektroninė sienos apsaugos sistema – pastatyti stebėjimo bokštai su vaizdo kameromis ir termovizoriais, sumontuoti infraraudonųjų spindulių barjerai, mikrobangų davikliai, kt. įrenginiai. Sistema realiu laiku fiksuoja ir analizuoja įvykius prie sienos linijos, o nustačiusi įtartiną judėjimą, automatiškai informuoja budinčius VSAT pareigūnus apie tikslią pažeidimo vietą.

Tribonių užkarda saugo 41 km sienos su Baltarusija Šalčininkų rajone. Vaizdo kameromis stebimas maždaug 25 kilometrų ruožas.