2013-08-20

Baltijos šalių kelininkų parodoje „Fima“ demonstruos intelektualių transporto sistemų naujoves

Atgal į naujienų sąrašą

Rugpjūčio 26–28 dienomis intelektinių transporto sprendimų kūrėja ir diegėja „Fima“ šios rinkos naujoves pristatys XXVIII tarptautinėje Baltijos šalių kelininkų parodoje Vilniuje.

„Renginio metu pristatysime mūsų ir mūsų partnerių sukurtus elektroninius inžinerinius sprendimus, kuriuos jau sėkmingai diegia Vakarų Europos šalys. Šios naujovės yra aktualios ir Baltijos regiono valstybėms, kurios sprendžia tas pačias transporto sektoriaus problemas – kelių pralaidumo, eismo kontrolės ir avaringumo, viešojo transporto efektyvumo, aplinkos taršos“, – sakė „Fimos“ Sprendimų departamento direktorius Rokas Šlekys.

„Litexpo“ parodų centre vyksiančios tarptautinės Baltijos šalių kelininkų konferencijos ir parodos metu „Fima“ savo stende pristatys ir praktiškai pademonstruos keletą intelektinių transporto priemonių sprendimų, apie kuriuos Baltijos šalyse šiuo metu nemažai kalbama.

Nuotoliniu būdu iš stendo Vilniuje bus galima prisijungti prie Čekijoje veikiančios važiuojančio krovininio transporto svėrimo sistemos bei realiu laiku stebėti jos veikimą, pažeidėjų fiksavimą. Parodos lankytojams „Fimos“ specialistai taip pat suteiks galimybę stebėti, kaip nuotoliniu būdu yra valdoma „Fimos“ modernizuota sankryža Kaune.

„Gyvai“ demonstruojamų sistemų sąrašą planuojama papildyti eksperimentiniu, prie „Litexpo“ parodų centro sumontuotu radaru, kuris pagal „Fimos“ specialistų sukurtus algoritmus analizuos eismą ir fiksuos „pažeidėjus“. Stende bus taip pat galima susipažinti su Eismo sąlygų informacinės sistemos, kintamų kelio ženklų, šviesoforų su laikmačiais, automobilių stovėjimo aikštelių valdymo programinės įrangos veikimo principais.

Europos Komisijos skelbiamais duomenimis, iki 2020 metų krovinių vežimo apimtys Europos Sąjungoje padidės 50%, o keleivių – 35%. „Fimos“ atstovo teigimu, taip sparčiai augant transporto eismo apimtims, vienintelis priimtinas būdas užtikrinti didesnį kelių pralaidumą – panaudojant intelektines transporto sistemas didinti esamos infrastruktūros išnaudojimą.

Daugiau nei du dešimtmečius sėkmingai veikianti intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ yra sukaupusi nemažą intelektinių transporto sistemų diegimo patirtį; transporto sektoriaus projektus yra įgyvendinusi ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos regiono šalyse.

„Fimos“ specialistai su partneriais sukūrė Lietuvos kelių eismo informacinę sistemą, įrengė automatinių kelių oro sąlygų stotelių tinklą, 150-ies greičio matuoklių tinklą, modernizavo reguliuojamų sankryžų infrastruktūrą įvairiuose šalies miestuose ir kt. Šiuo metu visoje Lietuvoje „Fima“ diegia sistemą, kuri realiu laiku analizuos transporto srautus.
Baltijos valstybių kelininkų bendruomenės atstovai susitinka kas treji metai. Į konferenciją atvyksta atstovai iš daugiau nei 20 Baltijos regiono šalių. Šiemet Vilniuje rengiamos konferencijos metu susirinkę transporto sektoriaus atstovai aptars rekomendacijas, kaip taikyti naująsias technologijas ir integruoti intelektines transporto sistemas ir gerinti įvairių transporto rūšių kelių infrastruktūrą, atsižvelgiant į klimato pokyčius ir poveikį gamtai.

„Fima“ parodoje dalyvauja bendradarbiaudama su partneriais 3M, Ampair Energy, Barco, CAMCO Technologies, CROSS, Microprocessador, Navtech Radar, Peek Traffic.
Išsamesnę informaciją apie parodoje FIMA pristatomus sprendimus galite rasti paspaudę šią nuorodą – SPRENDIMAI.