2012-09-28

Tyrėjų nakties dalyvius „Fima“ inžinieriai kviečia iš Kauno pasižvalgyti po Klaipėdos uostą

Atgal į naujienų sąrašą

Šiandien intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ kviečia technologijomis besidomintį jaunimą susitikti Kauno technologijos universiteto Elektronikos fakultete. Čia visi norintys galės pasižvalgyti po Klaipėdos valstybinį jūrų uostą.

Renginio „Tyrėjų naktis“ dalyviai galės ne tik stebėti iš „Fima“ uoste sumontuotų dieninio ir naktinio matymo vaizdo kamerų tiesiogiai transliuojamą vaizdą, bet ir galės patys nuotoliniu būdu valdyti vieną iš jų.

„Fima“ inžinieriai taip pat visiems besidomintiems patars ir parodys, kaip be didelių išlaidų, panaudojant kompiuterinių žaidimų pultą, patiems pasigaminti interaktyviąją lentą, o aktyviausiesiems pasiūlys išbandyti išmanųjį treniruoklį. Integruotas su šviesoforu, „protingas“ treniruoklis apskaičiuos, kokiu greičiu ir kiek laiko yra minamas dviratis, ir atitinkamai spręs, kurią šviesoforo akį uždegti.

„Ne pirmą kartą dalyvaudami tokiame renginyje visų pirma norime plačiajai visuomenei parodyti, koks įdomus yra technologijų mokslas, o taip pat paskatinti Lietuvos jaunimą rinktis perspektyvią inžinieriaus profesiją“, – sakė „Fima“ Plėtros direktorius Vytautas Zinkevičius.

Rugsėjo 28 d. visų besidominčiųjų „Fimos“ atstovai Kauno technologijos universiteto Elektronikos fakultete (Studentų g. 50, Kaunas) lauks nuo 13 iki 21 val.

Daugelyje Europos šalių organizuojamas mokslo populiarinimo renginys „Tyrėjų naktis“ – Europos Komisijos iniciatyva. Lietuvoje Tyrėjų naktis bus surengta aštuntą kartą, nemokami renginiai vyks visoje Lietuvoje.