2012-03-01

Studentai „Fimos“ mestą iššūkį pasitiko inovatyviomis idėjomis

Atgal į naujienų sąrašą

Jau ketvirtą kartą intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ technologinių specialybių studentų organizuojamų „BEST Sprendimai“ varžybų dalyviams meta iššūkį. Šį kartą būsimiems inžinieriams buvo pateikta užduotis sukonstruoti autonominį dėmesio „atkreiptuką“, kuris ne tik perspėtų vairuotojus apie pėsčiųjų perėją, bet taip pat kuo ilgiau veiktų naudodamas savo sukauptą energiją.

„Džiaugiamės turėdami progą prisidėti prie jaunųjų inžinierių kūrybiškumo skatinimo. Sulaukėme labai įdomių ir nestandartinių sprendimo būdų: siūlyta vairuotojų dėmesį atkreipti vėjo malūnu, kuris skleidžia ausiai malonų garsą ir generuoja energiją, perėjose pastatyti skaidrias skysčio talpas, kurios, apšviestos automobilių žibintų, pradėtų švytėti“, - dalyvių idėjomis dalinosi „Fima“ sprendimų departamento direktorius Rokas Šlekys.

Pasak jo, buvo siūlomi ir įvairūs kiti sprendimai: besisukanti gigantiška statinė su užrašu „Būk atidus“, virš perėjos kabinama skirtingų spalvų šviestuvų girlianda, vairuotojų dėmesį bandyti atkreipti citrinų kvapu.

Renginyje dalyvavęs KTU rektorius Petras Baršauskas džiaugėsi, kad veiklūs studentai rodo iniciatyvą organizuojant universiteto bendruomenei reikalingus renginius.

„Technologinių specialybių studentus vienijančios BEST organizacijos veikla atitinka vieną iš trijų KTU tikslų: skatinti pažangią šalies raidą, bendradarbiaujant su visuomenės ir ūkio partneriais, plėtoti inovacijų diegimą bei technologijų kūrimą“, - teigė KTU rektorius P. Baršauskas.

BEST (Board of European Students of Technology) – tai tarptautinė, nevyriausybinė, nepolitinė ir pelno nesiekianti studentų organizacija, veikianti daugelyje Europos šalių ir vienijanti 91 technologiškąjį universitetą. „BEST Sprendimai“ varžybų tikslas – ugdyti jaunuosius protus, kelti jų kompetencijas, populiarinti inžinerinius mokslus bei skatinti dalyvių ir įmonių bendradarbiavimą. Jaunieji inžinieriai skatinami pateiktas užduotis spręsti pasitelkiant kūrybiškumą ir nestandartinį mąstymą, o jų sugalvoti sprendimai stebina ne tik renginio organizatorius, bet ir užduotis ruošiančias įmones.

Europoje „BEST Sprendimai“ inžinerinės varžybos prasidėjo 2003 m. Belgijoje. Lietuvoje vykusio atrankinio varžybų etapo nugalėtojai keliauja į Baltijos šalių bei Rusijos regionų varžybas.