2012-06-14

„Fima“ siūlys dar tikslesnius bagažo patikros sprendimus

Atgal į naujienų sąrašą

„Fima“ pristato savo partnerės, pasaulinės saugumo sistemų rinkos lyderės, kompanijos „Morpho“ naujos kartos įrenginius automatinei oro uostų bagažo patikrai. Šie naujos kartos sprendimai leidžia greičiau ir efektyviau patikrinti didelius kiekius bagažo bei užtikrina didesnį oro uostų ir keleivių saugumą.
Kompanijos „Morpho“ EDS sistemą (angl. Explosive Detection System) jau naudoja modernūs tarptautiniai oro uostai. Integruota į bendrą oro uosto bagažo valdymo sistemą, patikros metu ji leidžia tiksliau aptikti sprogmenis, narkotines medžiagas, ginklus ir kitus draudžiamus daiktus.

EDS sistema bagažo patikrą vykdo ne tik tiksliau, bet ir greičiau. Per valandą ji patikrina net 1080 lagaminų, o tai yra kelis kartus daugiau nei skenuojant senos kartos analogiška įranga. Užfiksavusi draudžiamą daiktą sistema automatiškai praneša apie tai, todėl patikrai nuolat stebinčio operatoriaus nereikia.

Dar aukštesnio lygio apsaugai siūloma sprogstamųjų medžiagų aptikimo įranga XRD (angl. X-Ray Diffraction). Ja yra papildomai tikrinamas bagažas, kurį kaip įtartiną identifikavo EDS sistema. XRD sistema analizuoja skysčius, identifikuodama medžiagas pagal jų molekulinę struktūrą, atskiria sprogias ir narkotines medžiagas nuo nepavojingų medžiagų. Integruota į bendrą oro uosto bagažo patikros sistemą, XRD įranga taip pat veikia autonomiškai, be operatoriaus.