2012-10-26

„Fima“ pasirašė dar vieną sutartį su Minsko automobilių gamykla MAZ

Atgal į naujienų sąrašą

Spalio mėnesį elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovės „Fima“ dukterinė įmonė Baltarusijoje Minsko automobilių gamykloje MAZ pradeda diegti vaizdo stebėjimo sistemą.

Tai jau antra bendrovės sutartis, pasirašyta su MAZ gamykla, dėl elektroninių apsaugos sistemų diegimo. Bendrovės inžinieriai yra suprojektavę ir per itin trumpą laiką gamykloje sumontavę didelės apimties įeigos kontrolės sistemą.

„Šis antrasis MAZ gamyklos užsakymas mums ypač svarbus, nes tai yra patvirtinimas, kad „Fima“ pasitikėjimą Baltarusijos rinkoje jau užsitarnavo ir savo, elektroninių inžinerinių sprendimų diegėjos, kompetenciją įrodė. Tokie sėkmingai įgyvendinti didelės apimties projektai įmonei turėtų atverti naujas galimybes“, – apie projektą kalbėjo „Fima“ plėtros direktorius Vytautas Zinkevičiaus.

Beveik septynis dešimtmečius veikianti MAZ automobilių gamykla yra viena didžiausių Baltarusijoje, joje dirba apie 25 tūkstančius darbuotojų. Gamykla šiuo metu aktyviai modernizuojama, diegiamos naujosios technologijos. Iki šiol MAZ gamykloje vaizdo stebėjimui buvo naudojamos analoginės kameros, nebuvo sukurta vieninga sistema su centralizuotu stebėjimu.

Naują vaizdo stebėjimo sistemą IP technologijų pagrindu gamykloje ir jos padaliniuose numatoma įdiegti per kelis etapus. Iš viso planuojama sumontuoti beveik 400 vaizdo kamerų ir įrengti du vaizdo stebėjimo centrus. Su „Fima“ pasirašyta sutartis apima pirmąjį sistemos diegimo etapą, kurio metu gamykloje bus įrengtas ir vaizdo stebėjimo centras su specialia vaizdo siena.

Kamerų tinklas projektuojamas taip, kad realiu laiku būtų galima stebėti tiek judėjimą gamyklos teritorijoje ir palei jos perimetrą, tiek darbų eigą gamybinėse patalpose. „Fima“ atstovai taip pat įdiegs visą programinę įrangą, o įgyvendinę projektą rūpinsis sistemos priežiūra.

Lietuvos elektroninių inžinerinių sprendimų lyderė „Fima“ į Baltarusijos rinką įžengė 2010 metais, šalyje įsteigusi dukterinę įmonę „Fima BR“. Per trejus veiklos metus „Fima BR“ Baltarusijoje įgyvendino įvairios apimties ir sudėtingumo projektus – rekonstravo mobiliojo ryšio operatoriaus MTS duomenų centrą, naftos koncerno TNK BP degalinėse ir naftos bazėse įrengė vaizdo stebėjimo sistemą, vykdė transporto infrastruktūros modernizavimo ir kitus projektus.