2011-12-16

Fimai apdovanojimuose „Lietuvos metų gaminys 2011“ įteiktas aukso medalis

Atgal į naujienų sąrašą

Šių metų gruodžio 16 d. „Lietuvos metų gaminys 2011“ apdovanojimuose, organizuojamuose Lietuvos pramonininkų konfederacijos, intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovei „Fima“ buvo įteiktas aukso medalis už Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos III biologinio saugos lygio laboratorijos įrengimą. Auksinis medalis buvo įteiktas informacinių technologijų grupėje.

„Laboratorijų reikšmė mūsų šalies piliečiams iš tiesų milžiniška, o pats šių laboratorijų rengimo projektas yra unikalus Lietuvoje. Tad šio projekto įvertinimas aukso medaliu mums yra didelis kompetencijos įvertinimas“, – sakė bendrovės „Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius.

Pasak jo, laboratorija suprojektuota ir įrengta taip, kad jokie tiriami virusai ir mikroorganizmai nepatektų už laboratorijos sienų bei būtų užtikrinta saugi darbo aplinka darbuotojams. „Fimai“ tai jau antras panašaus pobūdžio projektas – 2010 metais bendrovė įrengė II biologinio saugos lygio laboratoriją, kurioje tiriamos mažiau pavojingos ligos.