2011-04-21

„Fima“ skatina techniškųjų specialybių studentų iniciatyvas

Atgal į naujienų sąrašą

Intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė „Fima“ skatina kūrybiškumą ir novatoriškus sprendimus. Kadangi studentai – inovatyvių sprendimų šaltinis, bendrovė palaiko techniškųjų specialybių studentų organizacijų veiklą ir remia jų iniciatyvas. Dėl šios priežasties „Fima“ jau antrus metus bendradarbiauja su tarptautine techniškųjų specialybių studentų organizacija „BEST“ (Board of European Students of Technology).

Studentų organizaciją „BEST“ sudaro 89 vietinės grupės, išsibarsčiusios po visą pasaulį. Šių grupių nariai organizuoja įvairius renginius, konkursus bei mokymus, kuriose nemokamai dalyvauti gali techniškųjų specialybių studentai.
„Fima“ jau antrus metus dalyvauja „BEST Kaunas“ organizuojamame konkurse „BEST sprendimai“, kuriame techniškųjų specialybių studentai sprendžia konkrečius verslo bei inžinerinius uždavinius, o šį pavasarį aktyviai dalyvavo ir pirmą kartą Lietuvoje organizuotame „BEST Sprendimai“ antrajame etape – „BaBEC“ (Baltic BEST Engineering Competition). Tai Baltijos regiono ir Rusijos varžybos, kuriose rungtyniavo pirmąjį konkurso etapą laimėjusios komandos iš keturių šiaurės Europos šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos. Konkursą laimėjusios dvi komandos iš Latvijos toliau varžysis kitame jo etape Stambule, kurs susirungs studentų komandos iš visos Europos.

Inžineriniame konkurse „BEST sprendimai“ studentams pateikiamos įvairios teorinės ir praktinės užduotys: dalyviai gali būti prašomi sukurti naują produktą, idėją reklamai ar pateikti technologinį sprendimą. „Fima“ atstovai studentų sumanumą tikrina skirdami jiems konkrečias praktines užduotis: pasiūlyti, kaip užtikrinti ir pagerinti žinių sklaidą organizacijoje, iš duotų medžiagų sukonstruoti greičio matuoklį, suprojektuoti ir sukonstruoti LED gatvės apšvietimą ar sukonstruoti transporto srauto skaičiuoklį bei kitus transporto analizės įrankius.

Tokio pobūdžio renginiai ne tik skatina studentų kūrybiškumą bei novatoriškumą, bet ir padeda atrasti naujų talentų, kurie papildo „Fimos“ darbuotojų gretas.