2011-06-30

„Fima“ pradėjo Eismo informacijos centro įrengimo darbus

Atgal į naujienų sąrašą

Prasidėjus paskutiniam Lietuvos Kelių eismo informacinės sistemos diegimo projekto etapui, „Fima“ specialistai Vilniuje pradėjo Eismo informacijos centro įrengimo darbus. Šiame centre bus įrengta moderni vaizdo siena: 8-iuose vaizdo kubuose specialistai stebės duomenis apie eismo ir oro sąlygas keliuose. Informacija realiu laiku bus perduodama vairuotojams bei specialiosioms tarnyboms internetu ar mobiliaisiais telefonais.

„Šiuolaikinės technologijos sudarys sąlygas eismo informacijos centro operatoriams stebėti eismo sąlygas keliuose ir teikti eismo dalyviams perspėjimus apie eismo įvykius, kelio remonto darbus, apribojimus keliuose ar automobilių spūstis. Taip žmonės galės iš anksto būti įspėti apie galimus pavojus, pasirinkti važiavimo laiką ir saugų greitį bei tinkamą kelionės maršrutą“, – sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo informacijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gintaras Cilcius.

Įgyvendinant Kelių eismo informacinės sistemos projektą, „Fima“ jau įrengė 43 automatines kelių oro sąlygų (KOS) informacines stoteles, kurios papildė anksčiau įrengtų 48-ių stotelių tinklą. Į šiuo metu kuriamą ir testuojamą informacinę sistemą Eismo informacijos centre stotelės perduos informaciją apie ant kelio dangos susikaupusio vandens lygį ar ledo storį, matomumą, oro temperatūrą, vėjo greitį ir kitus svarbius parametrus.

Šiuo metu šiam projektui bendrovė „Fima“ taip pat montuoja ir transporto intensyvumo skaitiklius magistralėje Vilnius – Kaunas – Klaipėda. Ši įranga teiks informaciją apie transporto kiekį, jų tipus ir kt., kuri reikalinga kelių tinklo, remonto darbų planavimui, kelių priežiūros išlaidų pagrindimui ir pan.

Gyventojus informacija apie eismo sąlygas pasieks per specialų interneto tinklapį www.eismoinfo.lt, kuris planuojama startuos rudenį, o taip pat ją bus galima gauti paštu ar mobiliuoju telefonu.
Bendras projektas planuojamas baigti iki 2011 m. rudenį, projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga.