2009-06-09

Moderni telekomunikacijų įranga padės įmonėms daugiau sutaupyti

Atgal į naujienų sąrašą

Sunkmečiu intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ siūlo įmonėms išnaudoti papildomus taupymo būdus – be mažesnių ryšio operatorių tarifų pasirinkimo galima modernizuoti savo telekomunikacijų įrangą, ir tokiu būdu telefono pokalbių išlaidas susimažinti dar apie 30 procentų. Tokiai taupyti padedančiai telekomunikacijų įrangai įsigyti „Fima“ siūlo sprendimą, nereikalaujantį pradinių investicijų.

„Pastaruoju metu turbūt ne viena įmonė iš ryšio operatorių sulaukė pasiūlymo naudotis mažesniais tarifais ir taip sutaupyti. Tačiau dauguma įmonių nežino, kad ryšio išlaidų dydis priklauso ne vien nuo ryšio operatorių tarifų, bet ir nuo naudojamos telekomunikacijų įrangos galimybių, taigi, ne visi būdai mažinti kaštus yra išnaudojami“,- sako Eugenijus Kurtinaitis, bendrovės „Fima“ Telekomunikacinių sprendimų departamento direktorius. Pasak jo, lėtėjančios ekonomikos sąlygomis bendrovės siekia maksimaliai sumažinti kaštus, stabdo investicijas ir atideda telekomunikacijų įrangos modernizavimą. Tačiau būtent atnaujintos telekomunikacijų įrangos dėka galima dar efektyviau sumažinti veiklos kaštus ir pasiekti įmonės gyvybingumo ilgalaikėje perspektyvoje.

Specialistas teigia, kad aukštos kokybės ir novatoriškos telefonų stotys taupo dėl unikalaus veikimo - jos yra sujungtos su visais ryšio operatoriais ir automatiškai parenka pigiausią skambinimo būdą. Pavyzdžiui, bendrovės „Fima“ siūloma įsigyti pasaulio korporatyvinio ryšio sistemų rinkoje pirmaujančios kompanijos „Avaya“ telefonų stotis jungiama su skirtingais operatoriais (laidiniais, mobiliais, alternatyviais). Tokiu atveju, priklausomai nuo renkamo numerio, paros laiko ar abonento pasirinkto prioriteto, išeinantys skambučiai yra nukreipiami į tuo metu pigiausią tarifą siūlančio operatoriaus tinklą. Preliminariais skaičiavimais, naudojantis tokia telekomunikacijų įranga, skambučių išlaidas Lietuvoje galima sumažinti 2 kartus, o išlaidas tarptautiniams skambučiams – net iki 8 kartų. Specialistų skaičiavimais, sistema atsiperka per 1 – 1,5 metus.

Kadangi ekonominio sunkmečio metu reta įmonė gali skirti lėšų veiklos modernizavimui, bendrovė „Fima“ siūlo ir finansavimo instrumentą telekomunikacijų įrangai įsigyti – bendrovės partneris, IT turto finansavimo ir valdymo įmonė „3 STEP IT“, suteikia sąlygas įrangą nuomotis, tokiu būdu išvengiant pradinių investicijų.