2009-07-08

„Lietuvos geležinkeliuose“ įdiegta vaizdo konferencijų sistema padės taupyti

Atgal į naujienų sąrašą

JAV kapitalo didžiąja dalimi valdoma intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ kartu su partneriu „Alna Intelligence“ „Lietuvos geležinkeliuose“ baigė diegti unikalią nuotolinių vaizdo konferencijų sistemą – tai pirma tokio dydžio ir modernumo vaizdo konferencijų įranga Baltijos šalyse. Šios sistemos pagalba vyksiančios vaizdo konferencijos bus itin kokybiškos bei padės „Lietuvos geležinkeliams“ taupyti komandiruotėms skiriamą laiką ir pinigus.

„Su darbo reikalais susijusios išvykos į kitą miestą ar šalį kainuoja išties nemažai, tačiau po kelis padalinius turinčios įmonės ar valstybinės institucijos komandiruočių dažniausia atsisakyti negali. Tokiu atveju laiką ir pinigus taupyti gali padėti modernios inžinerinės technologijos, tokios kaip ši vaizdo konferencijų sistema“, - sako bendrovės „Fima“ Telekomunikacinių sprendimų departamento direktorius Eugenijus Kurtinaitis.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ Geležinkelių infrastruktūros direkcijos Ryšių skyriaus viršininkas Laisvydas Rudžianskas teigia, kad įdiegus naują, modernią vaizdo pasitarimų ryšio sistemą vietoje iki šiol naudotos moraliai ir fiziškai pasenusios analoginės, bendrovėje bus pagerintas planavimas bei resursų paskirstymas, padidintas bendrovės valdymo efektyvumas, taupomas bendrovės darbuotojų, ypač vadovų darbo laikas. „Be to, tai leis išspręsti technines problemas, susijusias su pasenusių įrenginių remontu ir priežiūra bei skaitmeninių ir analoginių ryšių sistemų suderinamumu“, – sakė Laisvydas Rudžianskas.

Pasak „Fima“ Telekomunikacinių sprendimų departamento direktoriaus Eugenijaus Kurtinaičio, vaizdo konferencijų sistema yra įdiegta 25-iuose „Lietuvos geležinkelių“ administraciniuose centruose, kurie išsidėstę visoje Lietuvoje – nuo Vilniaus iki Klaipėdos. Kiekviename administraciniame centre vaizdo konferencijų įranga susideda iš didelės raiškos LCD ekranų, vaizdo perdavimo kamerų bei audio sistemos. Naudojantis šia sistema galima rengti susitikimus, pristatyti pranešimus ar organizuoti seminarus jų dalyviams esant skirtinguose miestuose, o pokalbyje vienu metu gali dalyvauti nuo kelių iki keliasdešimties žmonių.

Įdiegta vaizdo konferencijų sistema išsiskiria ir kitomis techninėmis galimybėmis – šiam projektui panaudotos pažangiausios rinkoje vaizdo kameros, kurios konferencijos dalyviams suteikia realaus bendravimo pojūtį. Be to, vienu metu ekrane galima matyti ir pranešėją, ir jo pristatomą medžiagą. Taip pat vaizdo ryšio sistema yra pilnai sujungta su telefoninio ryšio sistema, todėl vaizdo konferencijos metu galima paskambinti joje nedalyvaujančiam asmeniui ir jį įtraukti į bendrą pokalbį.