2008-09-05

„Fima“ pritraukė milijonines investicijas tarptautinei plėtrai

Atgal į naujienų sąrašą

Niujorko fondų biržoje listinguojama JAV verslo plėtros kompanija „MVC Capital“, Inc., veikianti paskolų ir kapitalo investicijų srityje, su partneriu „Riga Capital“ įsigijo dalį intelektualių inžinerinių sprendimų lyderės „Fima“ akcijų iš įmonės įkūrėjo Vaido Barakausko.

„Nauji partneriai padės vystyti paslaugas ir kurti naujus sprendimus, kuriuos teikiame Lietuvos įmonėms ir institucijoms. Šios investicijos mums itin reikšmingos, nes suteikia naujų perspektyvų įgyvendinti plėtrą Baltijos jūros regione”, – sakė V.Barakauskas.

„MVC Capital“ pranešė į akcijas investavusi 28,1 mln. JAV dolerių. Paskolą suteikė „Parex“ bankas. Tiksli sandorio suma neskelbiama.

„Manome, kad „Fima“ yra labai sėkminga įmonė, pajėgi tapti viso Baltijos regiono lydere, teikiančia integruotus inžinerinius sprendimus. Būtent tokio pobūdžio įmonių plėtrai siekiame suteikti papildomos vertės, todėl drauge su „Fima“ komanda sieksime užsibrėžtų verslo tikslų“, – sakė „Riga Capital“ prezidentas Nilsas Melngailis.

„Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius pažymėjo, kad naujos investicijos užtikrins visų vykdomų ir suplanuotų projektų tęstinumą. „Pritrauktos naujos investicijos rodo tarptautinių partnerių pasitikėjimą mūsų įmone ir pasirinkta Lietuvos modernizacijos strategija“, – sakė G. Juknevičius. Pasak jo, drauge tai ir labai teigiamas signalas bendrovės darbuotojams, partneriams ir klientams.

Gintaras Juknevičius ir toliau eis įmonės generalinio direktoriaus pareigas. Bendrovės valdybą nuo šiol sudarys visų trijų akcininkų atstovai – Vaidas Barakauskas, „MVC Capital“ atstovas Chrisas Sullivanas ir „Riga Capital“ atstovė Kristine Berzina.