2007-10-09

Skaitmeninio LRT archyvo saugumui - lyderiaujančių įmonių įrengtos sistemos

Atgal į naujienų sąrašą

AB „Fima“ kartu su partneriais baigė Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) duomenų centro įrengimo darbus. Tai – pirmas žingsnis LRT pereinant nuo analoginio archyvo prie skaitmeninio. Modernus duomenų centro įrengimas bei labai tiksli klimato kontrolės sistema reikalinga brangios skaitmeninės įrangos saugiam ir nepertraukiamam darbui užtikrinti.

Siekiant užtikrinti būsimo LRT archyvo įrangos (serverių ir pan.) saugumą nuo įvairių pašalinių poveikių, duomenų centro patalpose įrengtos dujinio gesinimo, dubliuoto kondicionavimo, dūmų šalinimo, temperatūros ir drėgmės stebėsenos bei kitos sistemos“- sakė „Fimos“ Automatizavimo ir duomenų perdavimo sprendimų departamento direktorius Valdas Vrubliauskas.

Įrenginėdama LRT duomenų centrą “Fima” bendradarbiavo su bendrove „Baltermos ranga“, kurios specialistai rūpinosi tikslios klimato kontrolės sistema. „Baltermos ranga“ įrengė sistemą, kuri užtikrins, kad patalpose būtų pastovi temperatūra, o drėgmė nekistų daugiau negu 5 procentais. Jeigu gaisro gesinimo sistemos labai reikalingos archyvams apsaugoti nuo gaisro padarinių, tai pastovi temperatūra bei drėgmės kontrolė būtina, kad tinkamai funkcionuotų sudėtinga skaitmeninė įranga ir nekiltų grėsmės joje kaupiamai informacijai.

„Tokio lygio klimato kontrolės sistemos montuojamos pinigų saugyklose, pasaulinėse dailės galerijose, archyvuose bei kituose objektuose, kuriuose turi būti palaikomi stabilūs parametrai“,- sakė „Baltermos ranga“ direktorius Marius Kibildis.

Duomenų centro įrengimas kainavo apie pusę milijono litų. Tokių duomenų centrų „Fima“, bendradarbiaudama su „Baltermos ranga“ įrengė ne vieną. Naujausi – tai Vidaus reikalų ministerijoje, kuris buvo reikalingas Lietuvai nuo šių metų rugsėjo 1 d. prisijungti prie Šengeno erdvės informacinės sistemos. Taip pat – Sampo banke.