2006-12-07

Vilniečiai su Kalėdomis sveikins iš Katedros aikštės

Atgal į naujienų sąrašą

Visą žiemos švenčių laikotarpį vilniečiai ir sostinės svečiai savo draugus, artimuosius ar iškart visus tautiečius galės pasveikinti tiesiai iš Vilniaus Katedros aikštės. Čia šiandien pradėjo veikti „FIMA Kalėdinis p@štas“, kuris leis įrašyti 20 sekundžių trukmės vaizdinį ir garsinį sveikinimą bei išsiųsti jį pageidaujamu elektroninio pašto adresu.
„Kalėdų sezonas – nuostabi proga pasakyti tūkstančius „ačiū“. Todėl sakau „ačiū“ visiems vilniečiams už puikų mūsų miestą, ačiū už bendras šventes ir bendrus darbus. Lietuvos žmonėms ačiū už kantrybę ir tvirtybę! Laukiu visų Vilniuje!“, - įrašinėdamas pirmąjį sveikinimą visai lietuvių tautai linkėjo Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, kuris dalyvavo netradicinio pašto atidaryme.

Šią įdomią pramogą miestiečiams padovanojo „Kalėdos sostinėje 2006” rėmėja bendrovė „Fima“. Jos specialistai greta pagrindinės miesto eglutės pastatė specialią konstrukciją, kurioje sumontavo informacinį terminalą ir prie jo prijungė vaizdo filmavimo kamerą bei mikrofoną.

„Įprasta, kad Šv. Kalėdų proga draugus sveikinime telefonu, paprastu ar elektroniniu paštu. Mes sumanėme pasiūlyti galimybę pasveikinti artimuosius gyviau, kad šie ir girdėtų, ir matytų sveikintojus. Tikimės per keturias savaites – tol kol intensyviai dirbs p@što tarnyba – vilniečiai išsiųs daugiau kaip 3 tūkst. sveikinimų“, - sakė „Fima“ Sprendimų departamento direktorius Martynas Pargaliauskas.

Galimybė pasiųsti sveikinimą per „FIMA Kalėdinį p@štą“ bus nemokama ir ja iki sausio 3 d. galės pasinaudoti kiekvienas pilietis. Saugumo sumetimais sveikinimų įrašymas vyks ne visą parą, o dienos metu – nuo 9 iki 23 valandos.

Tiesa, sostinės gyventojai bei svečiai galės sveikinti ne tik savo draugus, bet ir visą tautą. Asmenys, norintys pasveikinti visą Lietuvą, tiesiog turės paspausti atitinkamą valdymo klavišą. Pastarieji sveikinimai bus automatiškai siunčiami Kalėdų renginių organizatoriams „Concept Events & Media”, kurie internetinėje svetainėje www.kaledos2006.lt skelbs geriausius palinkėjimus. Todėl lietuvaičiams skirtus Kalėdinius sveikinimus galės išgirsti kiekvienas, turintis kompiuterį ir interneto ryšį – taigi ir tie, kurių yra išvykę už Lietuvos ribų.

„Tinklalapio lankytojai galės ne tik peržiūrėti, bet ir balsuoti už jiems labiausiai patikusį palinkėjimą. Geriausiu išrinkto sveikinimo autorių apdovanosime mobiliuoju „Sony Ericsson K800i“ telefonu. Tad tikimės sulaukti daug kūrybingų lietuvaičių pasveikinimų“, - sakė „Concept Events & Media“ generalinis direktorius Tadas Rimdžius.
Pasveikinimą Tautai, be sostinės mero, jau įrašė ir gerai žinomas improvizacijos meistras, buvusios televizijos laidos „Pagauk kampą“ dalyvis, aktorius Audrius Bružas. Jo, kaip ir A. Zuoko, palinkėjimus galima rasti internete adresu www.kaledos2006.lt.

„Fimos“ sprendimų departamento direktoriaus teigimu, pritaikytas sprendimas nėra technologiškai sudėtingas ar itin modernus, tačiau unikalus savo paskirtyje. „Esame įgyvendinę daug kur kas sudėtingesnių sprendimų, kurie padeda miestiečiams gyventi saugiau ir patogiau. Tačiau nusprendėme, kad Šv. Kalėdos – tai geriausias metas prisidėti prie to, kad jie gyventų dar ir linksmiau bei draugiškiau. Tad tikimės, kad mūsų „p@štas“ bus patraukli ir smagi pramoga miestiečiams“, - sakė M. Pargaliauskas.

Bendrovė „Fima“ Vilniuje yra įdiegusi vaizdo stebėjimo kamerų tinklą, Vilniaus geležinkelio stoties ir oro uosto keleivių informavimo, apsaugos sistemą. Bendrovė taip pat dalyvauja modernizuojant šviesoforų valdymo sistemą, kuri leis vairuotojams sostinėje keliauti patogiau, greičiau ir pigiau.