2006-10-24

“Fima” – pirmoji “Avaya” auksinė partnerė Baltijos šalyse

Atgal į naujienų sąrašą

Pasaulinė komunikacijos sistemų, taikomųjų programų ir telefonijos paslaugų lyderė ”Avaya” suteikė auksinio partnerio statusą lietuviško kapitalo elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovei ”Fima”. Ji tapo pirmąja tokį statusą įgijusi bendrovė Baltijos šalyse ir 28-oji Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regione.

Nuo 1993 metų, kuomet prasidėjo „Fimos“ partnerystė su amerikiečių „Avaya“ pirmtake „AT&T”, lietuvių bendrovė įdiegė virš 400 sudėtingų „Avaya“ sistemų ir apie 1000 apskritai. Bendras įdiegtų sistemų vartotojų skaičius šiandien siekia jau beveik 100 tūkstančių.

„Auksinio partnerio statusas – geriausias mūsų kompetencijos ir svarbos diegiant įmonėms telekomunikacijų sprendimus įvertinimas“, - sakė „Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius.

Anot „Avaya“ direktoriaus Baltijos regionui Tomo Mačernio, auksinio partnerio vardas įmonėms suteikiamas įvertinus jų darbuotojų žinių, klientų aptarnavimo bei vykdomų pardavimų lygį, didelis dėmesys kreipiamas ir parduodamų produktų spektrui. „Auksiniai” partneriai privalo mokytis ir išlaikyti „Avaya“ egzaminus, gauti kompetenciją patvirtinančius sertifikatus. Tokių kompetentingų darbuotojų „Fimoje“ yra net 7, o įmonės pardavimai netgi pranoko mūsų lūkesčius“, - sakė T. Mačernis.

Kasmet savo specialistus bei apie 20 klientų „Fima“ siunčia į „Avaya“ mokymo centrą, kuriame jie gali susipažinti su naujovėmis ir tobulintis.

„Fimos“ duomenimis, šiuo metu ji užima apie 30-40 proc. Lietuvos telekomunikacijų sprendimų stambiam verslui ir infrastruktūriniams objektams rinkos. Nuo šiol bendrovė galės diegti ir labai specifinius, sudėtingus “Avaya” sprendimus - kompiuterinės telefoninės integracijos su duomenų bazėmis bei numerio mobilumo srityse.

Vieni sudėtingiausių iki šiol „Fimos“ įdiegtų telekomunikacinių sprendimų – didžiausiems Lietuvoje kontaktų centrams „Transcom WorldWide Vilnius“ ir „Lintel“, kuriuose jau dirba virš 1000 operatorių. Didelės sistemos įdiegtos Vidaus reikalų ministerijai, „Lietuvos geležinkeliams“, „Lietuvos energijai“, Ignalinos AE, taip pat privataus kapitalo įmonėms, tokioms kaip „Phillip Morris“, „Masterfoods“ bei kitoms.

„Mūsų siūlomi „Avaya“ sprendimai daugiausia skirti stambioms ir vidutinėms įmonėms, infrastruktūriniams objektams. Jie yra ne tik patogūs ir patikimi techniniai darbo įrankiai, bet ir padeda optimizuoti bendrovių kaštus“, - teigė G. Juknevičius.

Visame pasaulyje „Avaya“ turi daugiau nei 2.500 verslo partnerių. EMEA (Europos, Vidurio Rytų bei Afrikos) regione, kuriam priklauso ir Lietuva – 1.500 partnerių (iš jų tik 28 auksiniai). Baltijos regione „Avaya“ turi 11 partnerių.