2005-08-29

Neringoje “Fima” įdiegė modernius informacinius lauko terminalus

Atgal į naujienų sąrašą

“Fima” Neringoje pabaigė diegti pirmuosius Lietuvoje lauko sąlygomis veikiančius turizmo informacinius terminalus, kurie yra tiesiogiai prijungti prie Interneto. Iš viso įdiegti keturi visą parą veikiantys turizmo informaciniai terminalai: du Nidoje, po vieną Preiloje ir Juodkrantėje. Lauko terminalai bus naudingi Neringos svečiams, norintiems gauti informacijos apie apgyvendinimą, maitinimo įstaigas bei lankytinas vietas kurorte. “Kadangi užsakovas nori užtikrinti savo miesto svečiams naujausios ir aktualiausios informacijos pateikimą, parinkome tiesioginio terminalų prijungimo prie Interneto sprendimą”, teigė “Fimos” Sprendimų departamento direktorius Martynas Pargaliauskas.

“Fimos” atlikti darbai - tai dalis Neringos savivaldybės vykdomo projekto "Neringos miesto turizmo paslaugų ir produktų marketingas panaudojant šiuolaikines informacinės sklaidos priemones: turizmo informacinius terminalus ir interneto svetainę". “Fima” pasiūlė ir įdiegė turizmo informacinių terminalų įrangos sprendimą, kuris visiškai tenkino Neringos savivaldybės keliamus reikalavimus.

“Nors informacinių terminalų įdiegta Lietuvoje yra gan nemažai, tačiau tai yra pirmieji prie Interneto prijungti informaciniai terminalai, pritaikyti veikti lauko sąlygomis. Specialiosios naršyklės pagalba bus rodoma nuolat atnaujinama Kultūros ir turizmo informacijos centro interneto svetainės informacija. Informacija bus išvedama į ekraną pirštais spaudžiant monitorių su aktyvia matrica.”, pasakojo M. Pargaliauskas.

Anot M. Pargaliausko, panašių informacinių turizmo terminalų diegimu domisi ir kitų Lietuvos savivaldybių atstovai, o informacinių terminalų galimybės šiandien pranoksta vartotojų lūkesčius: informaciniame terminale galima įdiegti spausdintuvą norimai informacijai, bilietui ar žemėlapiui spausdinti, įdiegti banko kortelių skaitytuvą, grynų pinigų surinkimo įrenginį paslaugos apmokėjimui, sumontuoti telefono ragelį, naudojamą norint susisiekti su informacijos centru bei įdiegti elektroninių atsiskaitymo kortelių (už viešąjį transportą, automobilių stovėjimo aikšteles, muziejus ir pan.) nuskaitymo/papildymo įrangą.